Appels en peren in de boekhouding (4): kosten boekhouding uitbesteden

Belasting

Blog

Entrpnr Dutch Carribbean

Intern

MKB

Ondernemen

Persbericht

Software

ZZP

Geschreven door:
Annelore-van-der-lint

Annelore van de Lint

Marketing Director

Voor veel, vooral kleinere ondernemers, is de prijs van de boekhouding een doorslaggevende factor bij het selecteren van een oplossing. Dat is begrijpelijk, maar vaak wordt door ondernemers voorbijgegaan aan de cruciale vraag: wat krijg je voor je keuze?

Je kunt als ondernemer namelijk besluiten om je boekhouding zelf te doen met een boekhoudpakket of je kunt er voor kiezen je boekhouding uit te besteden aan een boekhouder. Aan beide keuzes zitten voor- en nadelen. En hangt een ander prijskaartje. Als je alleen naar de prijs kijkt, ben je appels met peren aan het vergelijken. In eerdere blogs bespraken we de optie om je boekhouding zelf te doen of uit te besteden. In vorige blog bespraken we de kosten van de optie om je boekhouding zelf te doen.  Hier bespreken we wat het kost om je boekhouding uit te besteden.

Wil jij weten wat voor jouw bedrijf de beste keuze is? Doe hier de test.

Wat kost het om je boekhouding uit te besteden?

De kosten van het uitbesteden van je boekhouding aan een boekhoudkantoor variëren op basis van verschillende factoren, zoals de omvang van je bedrijf, de complexiteit van je financiële situatie en de specifieke services die je nodig hebt. Sommige kantoren hanteren  opdrachtgerichte tarieven voor specifieke boekhoudkundige taken, zoals belastingaangifte of financiële rapportage. Over het algemeen geldt, hoe groter en complexer je bedrijfsactiviteiten zijn, hoe meer tijd en expertise er nodig zijn van het boekhoudkantoor.

Een controller is geen boekhouder

Allereerst is het echter belangrijk om te bedenken welke vorm van dienstverlening je nodig hebt. Want hoewel sommige kantoren zichzelf voordoen als boekhouders, vervullen ze eigenlijk de rol van controllers. Het meest cruciale onderscheid bevindt zich in de uitvoering van boekingen: een boekhouder met volledige dienstverlening voert feitelijk boekingen uit en beheert jouw financiële gegevens, terwijl een controller enkel de gegevens controleert die jij hebt ingevoerd. Hierdoor ontstaat het potentieel van het ‘rotzooi-in-rotzooi-uit’-scenario, waarbij de nauwkeurigheid van je gegevens afhankelijk is van jouw financiële en fiscale kennis en vaardigheden met het systeem. Wil jij zeker weten dat je boekhouding helemaal en foutloos wordt verzorgd, dan is het verstandig om te kiezen voor een full-service kantoor zoals Entrpnr.

Bookkeeping As A Service

Bij Entrpnr werken wij met unieke B.A.A.S. abonnementen. B.A.A.S. staat voor “Bookkeeping As A Service”. Simpel gezegd, het bijhouden van jouw boekhouding. De B.A.A.S. abonnementen vormen de kern van onze dienstverlening. Onze abonnementen beginnen bij €109,95 per maand. Hier lees je wat er precies in je abonnement zit en wat je kunt verwachten.

Wij zijn uniek in deze abonnementsvorm. Veel boekhouders werken nog op basis van een uurtarief. De uurtarieven kunnen variëren afhankelijk van de regio en de ervaring van de boekhouder. Gemiddeld genomen kunnen uurtarieven variëren van €40 tot €150 per uur of zelfs meer, afhankelijk van de complexiteit en locatie.

 

Andere artikelen

Geruisloze inbreng – de voordelen

Voor kleine en middelgrote ondernemingen   Geruisloze inbreng is een fiscale strategie die jij als eigenaar van een kleine of […]

Meer lezen

Boekhouding notaris Geruisloze inbreng en de voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen

De geruisloze inbreng – een inleiding

Wat, waarom en hoe?     Als ondernemer wil je soms de structuur van je bedrijf aanpassen zonder direct geconfronteerd […]

Meer lezen

Boekhouding notaris Inleiding tot de geruisloze inbreng: wat, waarom en hoe?

Feitjes over de schoolvakantie en de bouwvak

Vakanties zijn een geliefde periode voor velen, maar er schuilt een hele wereld van geschiedenis en praktische overwegingen achter de […]

Meer lezen

Boekhouder Vakantieperiode

Wetsveranderingen per 1 juli 2024

Wat moet je weten?     In Nederland treden de meeste wetsveranderingen in werking op twee vaste momenten per jaar: […]

Meer lezen

Verandering Op 1 Juli Voor Ondernemers

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024

Wat moet je weten?    In Nederland treden de meeste wetswijzigingen in werking op twee vaste momenten per jaar: 1 […]

Meer lezen

Blog Wetsverandering

Personeel en belastingen

Als ondernemer met personeel zijn belastingen een onvermijdelijk onderdeel van je bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat je op de hoogte […]

Meer lezen

personeel en belastingen
Ga naar boven