De jaarrekening.

De plek waar alles samenkomt

Als je eigenaar bent van een bv, dan dien je elk jaar een jaarrekening te laten opstellen om te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Ondernemers met een eenmanszaak, vof of zzp’ers zijn niet verplicht om een jaarrekening te deponeren. Toch kan het ook voor hen verstandig om een jaarrekening te laten opstellen. De jaarrekening is het financiële verslag van jouw onderneming en daarmee de meest complete weergave van de (financiële) gezondheid van jouw bedrijf.

Wij verzorgen de jaarrekening voor iedere ondernemer

Voor een bv is een jaarrekening verplicht. Maar ook bij eenmanszaken kan er naar een jaarrekening gevraagd worden. Bijvoorbeeld door een financier of bij de aanvraag van een hypotheek. Voor klanten van Entrpnr is het leveren van de jaarrekening of voorlopige cijfers betrekkelijk eenvoudig. Wij verwerken jouw boekhouding op dagelijkse basis en deze is daardoor altijd up-to-date.

Zit een jaarrekening dus niet in je abonnement? Neem dan even contact op met je boekhouder.

Jaarrekening zzp

Wat staat er in de jaarrekening?

De balans

De balans geeft zicht op de staat van je onderneming op een bepaald moment en toont het resultaat van de opeenvolgende veranderingen in bezittingen en schulden als gevolg van de ondernemingsactiviteiten.

De winst- en verliesrekening

De winst- en verliesrekening laat zien of je onderneming winst maakt of verlies lijdt. Het geeft een overzicht van de omzet en de kosten van je onderneming in dat jaar.

De toelichting

Hoe groter je bedrijf, hoe meer financiële informatie je zult moeten delen. De kleine onderneming hoeft in de toelichting alleen het aantal werkzame personen te vermelden en de manier waarop de balans is opgesteld. Bij een grotere rechtspersoon moet in de toelichting ook bijvoorbeeld de betalingen aan de directie worden vermeld.

Het jaarverslag

De jaarrekening is voor grotere ondernemingen vaak onderdeel van het jaarverslag waarin wordt teruggeblikt op de bedrijfsactiviteiten van het afgelopen jaar. Eenmanszaken en vof’s zijn niet verplicht een jaarverslag te maken.

CAO looninrichint

Jouw jaarwerk.

De jaarrekening geeft inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming en is in veel gevallen nodig om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Wij helpen je bij verschillende soorten jaarwerk.

Jaarrekening voor bv.

Als je onderneemt vanuit een bv, nv of coöperatie dan ben je verplicht om jaarlijks je jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Jaarrekening voor vof.

Als vennootschap onder firma (VOF) ben je verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen. Entrpnr verzorgt het voor jou.

Jaarrekening voor zzp.

Als zzp’er ben je niet verplicht om een jaarrekening op te stellen. Maar slim is het wel. En wij pakken het zo voor je op.

Diensten

De ondernemers van Entrpnr.

Een paar van onze klanten
Klant genaamd Subway
Klant genaamd Noizezz
Klant genaamd DeBesteBands
TacoBell logo png greyscale Klant genaamd TacoBell
Klant genaamd Eventfabriek
Klant genaamd MRV Bouw

Heb je een vraag?

Als je onderstaand contactformulier invult, neemt een van onze boekhoudspecialisten zo snel mogelijk contact met je op. Samen bekijken we dan hoe wij je kunnen helpen je boekhouding zo efficiënt mogelijk te verzorgen.

Bereikbare uren

Maandag – vrijdag
09:00 – 17:30

Telefoonnummer

+ 31 85 06 46 800

FAQ.

Heb je vragen over de jaarrekening, onze dienstverlening, het aanleveren van stukken of misschien wel iets heel anders? Misschien staat je vraag hier tussen. Zo niet, bel ons gerust en we helpen je graag verder.

  • Ik zoek een boekhouder om jaarrekening op te stellen

  • Wat is een jaarrekening?

  • Jaarrekening opstellen zelf doen of uitbesteden?

  • Voor wie is de jaarrekening verplicht?

Ga naar boven