Bv oprichten

Bescherm je persoonlijke bezittingen met een bv

Wanneer je als ondernemer succesvoller wordt, je onderneming groeit en je steeds meer omzet, is het verstandig om een bv op te richten. Een bv heeft een professionele uitstraling en een aantal grote financiële voordelen.

De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dat je met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen. Met een bv bescherm je dus je persoonlijke bezittingen zoals je huis, auto en privé geld.

Bv oprichten?

Wil je weten of het oprichten van een bv ook voor jouw onderneming verstandig is? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Online bv oprichten

Voordelen van een bv

Beperkt aansprakelijk

De Besloten Vennootschap is een rechtigen persoon. Je bent dus beperkt aansprakelijk: bij eventuele schade, schulden of een faillissement ben je in principe niet met je privévermogen aansprakelijk, tenzij er sprake is van onbehoorlijk bestuur.

Aandelen zijn overdraagbaar

Je kunt aandelen overdragen: in een bv draag je met de aandelen, in één keer je schulden en bezittingen over. Dat is veel moeilijker bij een eenmanszaak. Ook zijn aandelen binnen een holdingstructuur belastingvrij over te dragen.

Je kunt personeel aannemen

Je kunt personeel in dienst nemen.

Lager belastingtarief

Je betaalt een lager belastingtarief.

Boekhouden - voorbeelden

Jouw rechtsvorm.

Iedere onderneming is anders. Dus welke rechtsvorm het beste past bij jouw onderneming kan veranderen. Zo kan het op een gegeven moment voordelig zijn om een bv op te richten. Of wellicht een holding. Welke notariële dienst je ook nodig hebt, de teams van Entrpnr en partner NOTRS staan voor je klaar.

Overig ondernemersadvies.

In welke fase je ook zit als ondernemer, iedereen kan op zijn tijd iemand gebruiken die kan adviseren over belangrijke beslissingen.

Oprichting holding

Met de oprichting van een holding, oftewel een tweede bv, bescherm je jouw waardevolle bezittingen

UBO-registratie

Neem geen risico en vermijdt boetes. Laat de UBO-registratie regelen door de specialisten van Entrpnr.

De ondernemers van Entrpnr.

EEN PAAR VAN ONZE KLANTEN
Klant genaamd Subway
Klant genaamd Noizezz
Klant genaamd DeBesteBands
TacoBell logo png greyscale Klant genaamd TacoBell
Klant genaamd Eventfabriek
Klant genaamd MRV Bouw
Boekhouding boekhouder entrpnr

Welke rechtsvorm past bij jouw onderneming?

Het kiezen van de juiste rechtsvorm is cruciaal voor jouw onderneming. Een passende rechtsvorm kan je veel zorgen besparen bij het uitbreiden van je bedrijf. Een slimme inrichting van je onderneming bespaart bovendien tijd en geld. Hieronder vind je een beknopt overzicht van populaire rechtsvormen in Nederland en hun voordelen.

Heb je een vraag?

Heb je vragen over de dienstverlening, het aanleveren van stukken of misschien wel iets heel anders? Misschien staat je vraag hier tussen. Zo niet, bel ons gerust en we helpen je graag verder.

Bereikbare uren

Maandag – vrijdag
09:00 – 17:30

Telefoonnummer

+ 31 85 06 46 800

FAQ.

  • Kan ik een bv online oprichten?

  • Wat is de beste tijd om een bv op te richten?

  • Waarom zou ik een bv oprichten?

  • Waarom zou ik een bv starten?

Ga naar boven