Een onderneming starten?

Belasting

Blog

Entrpnr Dutch Carribbean

Intern

MKB

Ondernemen

Persbericht

Software

ZZP

Geschreven door:
Annelore-van-der-lint

Annelore van de Lint

Marketing Director

Denk goed na over jouw rechtsvorm

 

Gefeliciteerd! Je hebt een geweldig idee en bent er zeker van: je gaat voor jezelf beginnen en een succesvolle onderneming starten. Wat je ook van plan bent, het is verstandig om een partner te zoeken die je kan bijstaan met professioneel advies en praktische ondersteuning. Zeker in deze hectische beginfase moet je een aantal keuzes maken die bepalend zijn voor de toekomst van jouw onderneming. Bijvoorbeeld over je rechtsvorm.

De juiste rechtsvorm kiezen

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Een van de zaken waar je goed over na moet denken, is welke rechtsvorm je gaat kiezen voor je bedrijf. De juiste rechtsvorm is erg belangrijk voor de toekomst van je bedrijf. De rechtsvorm bepaalt onder andere de aansprakelijkheid en de verplichtingen naar de Belastingdienst. Om tot de juiste keuze te komen, moet je jezelf (in ieder geval) het volgende afvragen:

– Gaan mijn activiteiten een winstoogmerk hebben?

– Verwacht ik meer dan 1225 uur per jaar te besteden aan ondernemen?

– Verwacht ik meer dan €70.000 winst te maken?

– Vind ik het belangrijk dat ik privé niet of wel aansprakelijk ben?

– Wil ik investeerders toelaten?

– Ga ik alleen ondernemen of gaan er nog anderen meedoen?

Als het antwoord op een van bovenstaande vragen ‘ja’ is, dan kan het verstandig zijn om een bv op te richten. Een bv oprichten klinkt spannend, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Bij onze partner NOTRS richten ze in slechts vier stappen een bv voor je op. Onze experts vertellen je er graag meer over. En wil je meer weten over de verschillende rechtsvormen voor jouw onderneming? Lees dan de whitepaper “Kies de juiste rechtsvorm“.

Tijd besparen door boekhouding uit te besteden

Als starter heb je maar één doel voor ogen: geld verdienen, investeren in je bedrijf en vooral hard werken. Zeker in de beginfase heb je als starter te weinig uren in een werkdag. Dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op het bijhouden van de boekhouding. Maar of je nu een webshop vanuit huis gaat starten of als timmerman aan de slag gaat, de boekhouding is de financiële basis van je onderneming. Het is belangrijk dat je deze goed bijhoudt om op tijd te kunnen rapporteren aan de Belastingdienst of eventuele financierders en om tijdig te kunnen bijsturen.

Daarom is het slim om een boekhouder in te schakelen die jou kan ondersteunen en tijd en geld kan besparen. De moderne boekhouder automatiseert jouw boekhouding, zodat facturen automatisch worden verstuurd en bankgegevens automatisch worden ingelezen. Maar een goede boekhouder doet meer: hij of zij kijkt ook mee naar wat er allemaal speelt in de markt. Een ervaren boekhouder wijst jou op de kansen en risico’s.

Boekhoudpakket op maat

Er zijn veel verschillende soorten starters. Sommige ondernemers starten hun onderneming en versturen direct 30 facturen per dag, terwijl andere starters in het begin niet verder komen dan twee per maand. Voor onze partner, het boekhoudkantoor Entrpnr, maakt dat niet uit. Iedere ondernemer is uniek en krijgt bij Entrpnr een boekhoudpakket op maat.

Met een goed boekhoudpakket kun je jezelf kostbare tijd besparen. Je kunt direct digitaal je facturen sturen en betalingen eenvoudig regelen. Bijvoorbeeld als je spullen gaat verkopen via Marktplaats of Bol.com. Verkoop gedaan? Factuur automatisch geboekt. Betaling van de klant via iDeal? Direct op je bank geboekt.

Ondernemersadvies

Behalve nadenken over de rechtsvorm en de boekhouding, komt er nog veel meer kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Je krijgt – zeker in de opstartfase – te maken met ingewikkelde wet- en regelgeving, belastingzaken en andere financiële zaken. Voor alle factoren waar jij als starter mee te maken krijgt, heeft Entrpnr experts in huis. Neem eens vrijblijvend contact op voor uitgebreid advies of gewoon om een keer te sparren.

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Onze experts staan klaar om jou te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor je onderneming. Neem contact met ons op en start goed voorbereid aan jouw ondernemersavontuur!

 

Andere artikelen

Geruisloze inbreng – Fouten

Vermijd veelgemaakte foute bij geruisloze inbreng. Lees in deze blog welke het zijn en hoe je die kunt vermijden.

Meer lezen

boekhouder Notaris Veelgemaakte fouten bij geruisloze inbreng en hoe deze te vermijden

Geruisloze inbreng – Voordelen

Geruisloze inbreng heeft interessante voordelen. Lees er alles over in deze blog en ontdek hoe ook jij kunt profiteren een bv.

Meer lezen

Boekhouding notaris Geruisloze inbreng en de voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen

De geruisloze inbreng – Inleiding

De geruisloze inbreng is een interessante fiscale constructie met aantrekkelijke belastingvoordelen. Lees er meer over in onze blog.

Meer lezen

Boekhouding notaris Inleiding tot de geruisloze inbreng: wat, waarom en hoe?

Feitjes over de schoolvakantie en de bouwvak

Vakanties zijn een geliefde periode voor velen, maar er schuilt een hele wereld van geschiedenis en praktische overwegingen achter de […]

Meer lezen

Boekhouder Vakantieperiode

Wetsveranderingen per 1 juli 2024

Wat moet je weten?     In Nederland treden de meeste wetsveranderingen in werking op twee vaste momenten per jaar: […]

Meer lezen

Verandering Op 1 Juli Voor Ondernemers

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024

Wat moet je weten?    In Nederland treden de meeste wetswijzigingen in werking op twee vaste momenten per jaar: 1 […]

Meer lezen

Blog Wetsverandering
Ga naar boven