Belastingen voor het mkb

Belasting

Blog

Entrpnr Dutch Carribbean

Intern

MKB

Ondernemen

Persbericht

Software

ZZP

Geschreven door:
Annelore-van-der-lint

Annelore van de Lint

Marketing Director

Nederland kent een ingewikkeld belastingsysteem met veel verschillende soorten belastingen. Hier vind je een overzicht van de belastingen die je als ondernemer in het mkb moet betalen.

Aangifte omzetbelasting

In Nederland betalen consumenten en bedrijven belasting over aangeschafte goederen en diensten, de zogenaamde Belasting Toegevoegde Waarde (btw). Hoeveel btw er betaald moet worden, hangt af van het product of de dienst. Over eerste levensbehoeften als voedsel betalen we minder dan voor luxeproducten als een telefoon of televisie.

De belasting (btw) die de consument aan een ondernemer betaalt, moet de ondernemer aan het einde van een bepaalde periode weer terugbetalen aan de Belastingdienst. Dit is de zogenaamde omzetbelasting ofwel de btw aangifte. De btw die ondernemers zelf hebben betaald aan bijvoorbeeld hun leveranciers, kunnen zij terugvragen.

Als klant bij Entrpnr verzorgen wij de omzetaangifte voor jou. Hiervoor hebben we wel een aantal documenten van jou nodig.

Aangifte inkomstenbelasting

Iedere Nederlander moet verplicht belasting betalen. Veel belastingen, zoals btw en accijns, betaal je direct. De inkomstenbelasting betaal je echter via een voorheffing. De Belastingdienst bepaalt achteraf of je te veel of te weinig betaald hebt. Om dit te kunnen berekenen, moeten ondernemers aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers doen. In je aangifte vermeld je de winst uit je onderneming.

Doen wij jouw boekhouding, dan is de aangifte inkomstenbelasting een fluitje van een cent. Met Entrpnr is jouw boekhouding altijd up-to-date. Daarom staat met één druk op de knop, ook jouw aangifte inkomstenbelasting voor je klaar. Zonder verrassingen en zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt.

Aangifte loonbelasting

Loonbelasting is een voorheffing op de inkomstenbelasting. Loonheffing is een verzameling van heffingen die jij als werkgever en jouw werknemers moeten betalen. Loonheffing wordt gedeeltelijk ingehouden op het loon van je werknemers en deels door jou als werkgever betaald.

Als jij als ondernemer personeel in dienst hebt, krijg je met beide te maken. Dat kan best ingewikkeld zijn. Entrpnr heeft de professionele expertise in huis om jou hierbij te helpen.

Aangifte Vennootschapsbelasting

Iedere onderneming met rechtspersoonlijkheid ofwel iedere Besloten Vennootschap(BV) en Naamloze Vennootschap(NV) is verplicht om vennootschapsbelasting aangifte te doen. Verenigingen en stichtingen hoeven alleen aangifte te doen als ze winstoogmerk hebben.

De vennootschapsbelasting is de belasting over het belastbare bedrag van de winst van de onderneming. Entrpnr heeft de professionele expertise in huis die er voor zorgt dat jij niet meer belasting betaalt dan nodig is.

 

Andere artikelen

Geruisloze inbreng – Fouten

Vermijd veelgemaakte foute bij geruisloze inbreng. Lees in deze blog welke het zijn en hoe je die kunt vermijden.

Meer lezen

boekhouder Notaris Veelgemaakte fouten bij geruisloze inbreng en hoe deze te vermijden

Geruisloze inbreng – Voordelen

Geruisloze inbreng heeft interessante voordelen. Lees er alles over in deze blog en ontdek hoe ook jij kunt profiteren een bv.

Meer lezen

Boekhouding notaris Geruisloze inbreng en de voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen

De geruisloze inbreng – Inleiding

De geruisloze inbreng is een interessante fiscale constructie met aantrekkelijke belastingvoordelen. Lees er meer over in onze blog.

Meer lezen

Boekhouding notaris Inleiding tot de geruisloze inbreng: wat, waarom en hoe?

Feitjes over de schoolvakantie en de bouwvak

Vakanties zijn een geliefde periode voor velen, maar er schuilt een hele wereld van geschiedenis en praktische overwegingen achter de […]

Meer lezen

Boekhouder Vakantieperiode

Wetsveranderingen per 1 juli 2024

Wat moet je weten?     In Nederland treden de meeste wetsveranderingen in werking op twee vaste momenten per jaar: […]

Meer lezen

Verandering Op 1 Juli Voor Ondernemers

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024

Wat moet je weten?    In Nederland treden de meeste wetswijzigingen in werking op twee vaste momenten per jaar: 1 […]

Meer lezen

Blog Wetsverandering
Ga naar boven