Richt nog dit jaar jouw bv op

Belasting

Blog

Entrpnr Dutch Carribbean

Intern

MKB

Ondernemen

Persbericht

Software

ZZP

Geschreven door:
Annelore-van-der-lint

Annelore van de Lint

Marketing Director

Als het oprichten van een besloten vennootschap (BV) al op je radar staat, dan is dit het perfecte moment om de sprong te wagen. Richt nog dit jaar je bv op en profiteer in 2024 van de vele voordelen van een bv.  

De voordelen van een bv

  • Bescherming van persoonlijk vermogen: een van de belangrijkste redenen om een bv op te richten, is dat het je persoonlijke vermogen beschermt. Als eigenaar van een bv ben je over het algemeen niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Dit betekent dat je persoonlijke bezittingen zoals je huis en spaargeld niet in gevaar komen als je onderneming failliet gaat. 

 

  • Fiscale voordelen: in Nederland zijn er interessante fiscale voordelen verbonden aan het opereren als bv. Zo kun je gebruikmaken van diverse belastingaftrekposten en een gunstiger tarief voor de vennootschapsbelasting. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op je belastingaanslagen. 

 

  • Professionaliteit en geloofwaardigheid: het hebben van een bv achter je bedrijfsnaam kan je onderneming een grotere mate van professionaliteit en geloofwaardigheid geven. Dit kan helpen bij het aantrekken van investeerders, klanten en zakelijke partners. 

 

  • Mogelijkheid tot aandelenemissie: als je in de toekomst kapitaal wilt aantrekken, biedt een bv de mogelijkheid om aandelen uit te geven. Dit kan een effectieve manier zijn om groeikapitaal te verwerven en je bedrijf uit te breiden. 

 

  • Flexibiliteit bij winstuitkering: met een bv kun je flexibel omgaan met winstuitkeringen. Je kunt beslissen wanneer en hoe je winst uitkeert aan jezelf en eventuele andere aandeelhouders, waardoor je belastingvoordelen kunt benutten. 

 

  • Eenvoudige overdracht van aandelen: in een bv zijn aandelen gemakkelijk overdraagbaar. Dit maakt het makkelijker om zakelijke partners aan te trekken of je bedrijf in de toekomst te verkopen. 

 

  • Toegang tot de internationale markt: als je internationale ambities hebt, kan het hebben van een bv een belangrijke stap zijn. Het internationale bedrijfsleven vertrouwt vaak op bv-structuren, wat je kan helpen bij het aangaan van internationale samenwerkingen. 

 

  • Lange-termijn-planning: een bv biedt een stevige juridische structuur, wat voordelig kan zijn als je een bedrijf wilt opbouwen voor de lange termijn en opvolgingsplannen wilt maken. 

 

  • Toekomstbestendigheid: een bv biedt een stabiele juridische structuur die je onderneming kan beschermen en toekomstbestendig kan maken in een voortdurend veranderende zakelijke omgeving. 

 Als je klaar bent voor het oprichten van jouw bv, dan staan de experts van onze partner NOTRS voor je klaar. Maak een vrijblijvende afspraak en richt nog dit jaar jouw bv op.  

Andere artikelen

Wel of geen uitstel van belastingaangifte aanvragen? 

Het opstarten en laten groeien van een bedrijf vereist niet alleen vastberadenheid en doorzettingsvermogen, maar ook een goed doordachte strategie […]

Meer lezen

Boekhouders vergelijken

Alles voor een soepele btw-aangifte

Alles voor een soepele btw-aangifte Bijna alle ondernemers en zzp’ers moeten omzetbelasting betalen. De meeste ondernemers doen dat vier keer […]

Meer lezen

Aangifte omzetbelasting

Drie manieren om een bv op te richten

Overweeg je om van je eenmanszaak een bv te maken? Slimme zet! Een bv biedt namelijk verschillende voordelen, zoals minder […]

Meer lezen

bv oprichten

De ruisende inbreng: hoe werkt dat?

Ruisende inbreng is een proces waarbij een ondernemer niet alleen geld, maar ook andere activa, zoals bijvoorbeeld apparatuur, eigendom of […]

Meer lezen

Ruisende inbreng

Goed voorbereid op je belastingaangifte

Niemands favoriete bezigheid, maar de meesten van ons moeten er deze maand toch weer aan geloven: de belastingaangifte. In deze […]

Meer lezen

Belastingen

Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Als ondernemer of zzp’er heb je over je inkomsten nog geen belasting betaald. Je hebt waarschijnlijk wel al te maken […]

Meer lezen

Belastingaangifte
Ga naar boven