Richt nog dit jaar jouw bv op

Belasting

Blog

Entrpnr Dutch Carribbean

Intern

MKB

Ondernemen

Persbericht

Software

ZZP

Geschreven door:
Annelore-van-der-lint

Annelore van de Lint

Marketing Director

Als het oprichten van een besloten vennootschap (BV) al op je radar staat, dan is dit het perfecte moment om de sprong te wagen. Richt nog dit jaar je bv op en profiteer in 2024 van de vele voordelen van een bv.  

De voordelen van een bv

  • Bescherming van persoonlijk vermogen: een van de belangrijkste redenen om een bv op te richten, is dat het je persoonlijke vermogen beschermt. Als eigenaar van een bv ben je over het algemeen niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Dit betekent dat je persoonlijke bezittingen zoals je huis en spaargeld niet in gevaar komen als je onderneming failliet gaat. 

 

  • Fiscale voordelen: in Nederland zijn er interessante fiscale voordelen verbonden aan het opereren als bv. Zo kun je gebruikmaken van diverse belastingaftrekposten en een gunstiger tarief voor de vennootschapsbelasting. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op je belastingaanslagen. 

 

  • Professionaliteit en geloofwaardigheid: het hebben van een bv achter je bedrijfsnaam kan je onderneming een grotere mate van professionaliteit en geloofwaardigheid geven. Dit kan helpen bij het aantrekken van investeerders, klanten en zakelijke partners. 

 

  • Mogelijkheid tot aandelenemissie: als je in de toekomst kapitaal wilt aantrekken, biedt een bv de mogelijkheid om aandelen uit te geven. Dit kan een effectieve manier zijn om groeikapitaal te verwerven en je bedrijf uit te breiden. 

 

  • Flexibiliteit bij winstuitkering: met een bv kun je flexibel omgaan met winstuitkeringen. Je kunt beslissen wanneer en hoe je winst uitkeert aan jezelf en eventuele andere aandeelhouders, waardoor je belastingvoordelen kunt benutten. 

 

  • Eenvoudige overdracht van aandelen: in een bv zijn aandelen gemakkelijk overdraagbaar. Dit maakt het makkelijker om zakelijke partners aan te trekken of je bedrijf in de toekomst te verkopen. 

 

  • Toegang tot de internationale markt: als je internationale ambities hebt, kan het hebben van een bv een belangrijke stap zijn. Het internationale bedrijfsleven vertrouwt vaak op bv-structuren, wat je kan helpen bij het aangaan van internationale samenwerkingen. 

 

  • Lange-termijn-planning: een bv biedt een stevige juridische structuur, wat voordelig kan zijn als je een bedrijf wilt opbouwen voor de lange termijn en opvolgingsplannen wilt maken. 

 

  • Toekomstbestendigheid: een bv biedt een stabiele juridische structuur die je onderneming kan beschermen en toekomstbestendig kan maken in een voortdurend veranderende zakelijke omgeving. 

 Als je klaar bent voor het oprichten van jouw bv, dan staan de experts van onze partner NOTRS voor je klaar. Maak een vrijblijvende afspraak en richt nog dit jaar jouw bv op.  

Andere artikelen

Onze boekhoud-advent-kalender

Financiële wijsheid voor succesvol ondernemen De laatste maand van het jaar is een uitgelezen moment om de financiële gezondheid van […]

Meer lezen

Kerst boekhoudtips

Fiscale eindejaartips voor zzp en eenmanszaak

Eindejaar-to-do-list voor zzp en eenmanszaak Nog een paar dagen en we gaan de laatste maand van het jaar in. Het […]

Meer lezen

Boekhoudtips eenmanszaak

Fiscaal voordeel bv-ondernemers

Eindejaar-to-do-list voor bv-ondernemers   Pak fiscaal voordeel in 2023 Met nog een dikke week te gaan, staan we aan de […]

Meer lezen

Boekhoudtips bv

Ondernemen op Curaçao: de salarisadministratie

Ondernemen op Curaçao:de salarisadministratie Als ondernemer op Curaçao kan het inhuren van personeel een belangrijke stap zijn om je bedrijf […]

Meer lezen

Ondernemen Curaçao

Het beëindigen van je eenmanszaak

Het beëindigen van je eenmanszaak: waar moet je op letten. Het beëindigen van je eenmanszaak is een belangrijke beslissing die […]

Meer lezen

Eenmanszaak beëindigen

Ondernemen op Curaçao: de boekhouding

Ondernemen op Curaçao:de boekhouding Als ondernemer is een goede boekhouding essentieel, ongeacht waar je je bedrijf runt. Toch kunnen de […]

Meer lezen

Boekhouding Curaçao
Ga naar boven