Ondernemen op Curaçao: de belastingen

Belasting

Blog

Entrpnr Dutch Carribbean

Intern

MKB

Ondernemen

Persbericht

Software

ZZP

Geschreven door:
Annelore-van-der-lint

Annelore van de Lint

Marketing Director

Ondernemen op Curaçao: de belastingen

Als ondernemer op Curaçao heb je te maken met verschillende belastingen en heffingen. Het begrijpen van het belastingstelsel is van cruciaal belang om je bedrijf succesvol te runnen en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. In deze blog bespreken we de belastingen waar je als ondernemer op Curaçao mee te maken krijgt.

Winstbelasting

Een van de belangrijkste belastingen waarmee ondernemers op Curaçao te maken krijgen, is de winstbelasting, ook wel bekend als de vennootschapsbelasting. Deze belasting is van toepassing op de winst van je bedrijf en wordt geheven tegen een progressief tarief. De tarieven variëren op basis van het belastbaar inkomen van je onderneming.

Omzetbelasting (OB)

Curaçao heeft een omzetbelasting van 6%, die geldt voor de verkoop van goederen en diensten. Dit tarief kan variëren, dus het is belangrijk om te controleren of er specifieke uitzonderingen of vrijstellingen van toepassing zijn op jouw bedrijfsactiviteiten.

Inkomstenbelasting

Als eigenaar van een bedrijf op Curaçao ben je persoonlijk onderworpen aan inkomstenbelasting over het inkomen dat je uit je onderneming haalt. Het tarief en de berekeningsmethode kunnen variëren, afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en inkomen.

Loonbelasting

Als werkgever ben je verplicht om loonbelasting in te houden op het salaris van je werknemers en dit af te dragen aan de Belastingdienst Curaçao. De tarieven variëren afhankelijk van het salarisniveau van de werknemers.

Onroerendgoedbelasting

Ondernemers die onroerend goed bezitten, moeten onroerendgoedbelasting betalen. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van de waarde van het onroerend goed en kan jaarlijks veranderen.

Invoerrechten en accijnzen

Voor bedrijven die goederen importeren of producten verkopen waar accijnzen op van toepassing zijn, is het belangrijk om rekening te houden met invoerrechten en accijnzen bij de prijsbepaling en fiscale verplichtingen.

Adviesgesprek

Het Curaçaose belastingstelsel kan complex zijn. Wij zijn jouw betrouwbare partner in belastingadvies en organisatie, zodat jij moeiteloos kunt opereren in het hele Caribische gebied. Lees meer over hoe wij jou op Curaçao kunnen helpen met je belastingen. Of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Andere artikelen

Geruisloze inbreng – Fouten

Vermijd veelgemaakte foute bij geruisloze inbreng. Lees in deze blog welke het zijn en hoe je die kunt vermijden.

Meer lezen

boekhouder Notaris Veelgemaakte fouten bij geruisloze inbreng en hoe deze te vermijden

Geruisloze inbreng – Voordelen

Geruisloze inbreng heeft interessante voordelen. Lees er alles over in deze blog en ontdek hoe ook jij kunt profiteren een bv.

Meer lezen

Boekhouding notaris Geruisloze inbreng en de voordelen voor kleine en middelgrote ondernemingen

De geruisloze inbreng – Inleiding

De geruisloze inbreng is een interessante fiscale constructie met aantrekkelijke belastingvoordelen. Lees er meer over in onze blog.

Meer lezen

Boekhouding notaris Inleiding tot de geruisloze inbreng: wat, waarom en hoe?

Feitjes over de schoolvakantie en de bouwvak

Vakanties zijn een geliefde periode voor velen, maar er schuilt een hele wereld van geschiedenis en praktische overwegingen achter de […]

Meer lezen

Boekhouder Vakantieperiode

Wetsveranderingen per 1 juli 2024

Wat moet je weten?     In Nederland treden de meeste wetsveranderingen in werking op twee vaste momenten per jaar: […]

Meer lezen

Verandering Op 1 Juli Voor Ondernemers

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024

Wat moet je weten?    In Nederland treden de meeste wetswijzigingen in werking op twee vaste momenten per jaar: 1 […]

Meer lezen

Blog Wetsverandering
Ga naar boven