Het antwoord op al jouw vragen .

Hoe selecteer ik een goede boekhouder?

Laatst gewijzigd op 27 juni 2023

Neem voordat je boekhouder kiest om je boekhouding aan uit te besteden, contact op met het boekhoudkantoor om je specifieke behoeften te bespreken en te beoordelen of ze een goede match zijn voor jouw bedrijf. Hieronder in ieder geval een aantal algemene factoren om te overwegen:

  • Expertise en ervaring: controleer of het bedrijf gespecialiseerd is in boekhouding en over voldoende ervaring beschikt in het werken met bedrijven vergelijkbaar met die van jou. Kijk naar hun klantenbestand, referenties en beoordelingen om een idee te krijgen van hun kwalificaties.

  • Dienstenpakket: bekijk welke specifieke boekhoudkundige diensten het bedrijf aanbiedt en of ze aansluiten bij jouw behoeften. Dit kan onder meer boekhouding, belastingaangifte, financiële rapportage, salarisadministratie en advies omvatten. Zorg ervoor dat ze de diensten kunnen leveren die voor jouw bedrijf belangrijk zijn.
  • Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid: betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zijn cruciaal bij boekhoudkundige diensten. Controleer of het bedrijf bekendstaat om zijn betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en tijdige levering van diensten. Dit kan worden geïnformeerd door beoordelingen, aanbevelingen en referenties van bestaande klanten.
  • Technologie en beveiliging: vraag welke technologische hulpmiddelen en systemen het bedrijf gebruikt om de boekhouding uit te voeren. Moderne boekhoudsystemen kunnen de efficiëntie verhogen en de kans op fouten verminderen. Bovendien moet het bedrijf passende maatregelen nemen om de beveiliging van je financiële gegevens te waarborgen.
  • Kosten: vergelijk de kosten van het uitbesteden van je boekhouding aan verschillende aanbieders. Let op dat de prijs niet het enige criterium is. Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding en overweeg wat je krijgt in termen van expertise, service en betrouwbaarheid.

Wil je weten of Entrpnr bij jouw behoeften past? Neem dan vooral contact op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Ga naar boven