Het antwoord op al jouw vragen .

Hoe kan ik mijn aangifte goedkeuren?

Laatst gewijzigd op 8 maart 2024

Als wij voor jou een aangifte doen, dan kun je deze digitaal goedkeuren. Na jouw goedkeuring wordt de aangifte dan ingediend bij De Belastingdienst. Hoe dat werkt, leggen we je hier uit.

Voor jouw aangiftes (je inkomstenbelasting, de vpb en de jaarrekening) gebruiken wij het pakket “Fiscaal Gemak”. Dit pakket is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het professioneel doen van aangifte. Als wij voor jou een aangifte hebben klaarstaan, krijg je van ons hierover een mail.

Let op: je ontvangt de mail met een link om de aangifte in te zien vanuit “Fiscaal Gemak”. De afzender is dan ook “Fiscaal Gemak | noreply@fiscaalgemak”. Je kunt niet antwoorden naar dit adres maar als je vragen hebt, kun je altijd even bellen of mailen met je boekhouder.

In de email staat een link waarmee je de aangifte kunt bekijken. Je moet hiervoor inloggen met je email adres en de laatste vier cijfers van je burgerservice nummer (BSN) of je Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN). Deze laatste vind je op het uittreksel van je inschrijving bij de KvK. Let op: je RSIN is niet hetzelfde als je KvK-nummer.

Het kan zijn dat je aangifte nog in een conceptversie staat. Is dat het geval, dan kun je deze nog niet goedkeuren. Je kunt alleen de definitieve versie goedkeuren. Zodra deze gereed is, laten we je dit per email weten. Via deze email kun je inloggen in het portaal van Fiscaal gemak. Hierin kun je de aangifte goedkeuren.

Bekijk hier de volledige instructie voor Fiscaal Gemak.

Ga naar boven