DIENSTEN

DE JAARREKENING​: DE PLEK WAAR ALLES SAMENKOMT

De jaarrekening geeft de financiële status van jouw onderneming weer. Hiermee is de jaarrekening een belangrijke bron van informatie om risico’s in te schatten en belangrijke financiële beslissingen te nemen. Niet alle ondernemers zijn verplicht om een jaarrekening te deponeren, maar omdat er door bijvoorbeeld verschillende financierders naar gevraagd kan worden, is het altijd verstandig om een jaarrekening op te laten stellen. Bovendien is een jaarrekening het financiële verslag van jouw onderneming en dus een goede weergave van de (financiële) gezondheid van jouw bedrijf.

De jaarrekening laten opstellen door Entrpnr.

Voor klanten van Entrpnr is het leveren van de jaarrekening of voorlopige cijfers betrekkelijk eenvoudig. Wij verwerken wij jouw boekhouding op dagelijkse basis en deze is daardoor altijd up-to-date. Als jij waarvoor dan ook een jaarrekening nodig hebt, dan kunnen wij dat heel snel voor jou regelen.

Wanneer heb je een jaarrekening nodig?

Als je onderneemt vanuit een bv, nv of coöperatie dan ben je verplicht om jaarlijks je jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Onderneem je vanuit een eenmanszaak of vof dan heb je een jaarrekening nodig voor het verkrijgen van een hypotheek, financiering of leasecontract. Zzp’ers, eenmanszaken en vof’s hoeven geen jaarrekening te deponeren maar hebben deze wel nodig voor de administratie en de aangifte inkomstenbelasting.

Wat is de jaarrekening?

De jaarrekening geeft inzicht in de financiële gezondheid van jouw bedrijf. In de jaarrekening staan de balans, winst- en verliesrekening en een bijbehorende toelichting. Vanaf een bepaalde omvang moeten bedrijven de jaarrekening laten goedkeuren door een accountant.

De jaarrekening uitbesteden

Of je de jaarrekening zelf kunt opstellen of dat je dat laat doen door een boekhouder of accountant hangt af van de wettelijke structuur van jouw bedrijf en de complexiteit van je boekhouding is. Het is slim om vooraf goed de voor- en nadelen af te weten. Wanneer je de jaarrekening zelf opstelt, bespaar je weliswaar de kosten voor de boekhouder of account, maar dan moet je je wel verdiepen in de regels van de Belastingdienst. Let dan wel op dat je geen aftrekposten en gunstige investeringen over het hoofd ziet. Het zal je de eerste keer dat je een jaarrekening opstelt, behoorlijk wat tijd kosten om alles zelf uit te zoeken. En je loopt altijd het risico dingen te missen.

Zoek je boekhouder om jaarrekening op te stellen?

Ben je op zoek naar een boekhouder of accountant om een jaarrekening op te stellen? Of je nu al klant bij ons bent of niet, wij verzorgen graag jouw jaarrekening. Neem nu contact met ons op. Wij staan van 9:00 – 22.00 uur voor je klaar.

Functies

Waarover wil je meer weten?

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Juridisch advies

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen