fbpx

Beperk je financiële risico’s nu én voor de toekomst

Marco Lassche

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

 

Het is geen vrolijke tijd. Coronavirus, handelsoorlog, BREXIT, geopolitieke spanningen, betalingsfraude en cybercrime. En dan hebben we ook nog de verkiezingen in de VS voor de boeg. Voor de ondernemer brengen deze onheilspellende factoren een hoop onzekerheden met zich mee. Het is in deze tijd daarom nog belangrijker om je financiële risico’s goed in te schatten. Centraal staat hierbij natuurlijk de vraag of jouw onderneming genoeg geld genereert om tegenslagen het hoofd te bieden en de rekeningen te kunnen blijven betalen. In deze en de volgende blogs vertelt Marco Lassche, vestigingsmanager Entrpnr kantoor Amsterdam, wat je als ondernemer kunt doen om je financiële risico’s te beperken.

Iedere entrepreneur weet dat ondernemen risico’s met zich meebrengt. En iedere ondernemer die zich goed voorbereid op onzekerheden wordt hier uiteindelijk voor beloond. Deze voorbereiding begint met een gedegen inventarisatie van wat je financiële risico’s zijn en hoe je deze kunt beperken. Zoals we allemaal op school hebben geleerd, is meten weten. Dit begint met een altijd actueel inzicht in je cijfers. Het vastleggen van cijfers die al drie maanden oud zijn, zoals veel boekhoudkantoren nog steeds doen, is hiervoor niet genoeg. En al lang niet meer van deze tijd.

Altijd inzicht in je cijfers

Jouw dag hoort als volgt te beginnen. Je komt ’s ochtends op kantoor (of neemt plaats achter je thuiswerkplek), zet de PC aan en met één druk op de knop zie je alle belangrijke cijfers. Jij ziet meteen je bankstand, je winstgevendheid, hoe je uitstaande debiteuren en crediteuren er uitzien en welke betalingsverplichtingen je die dag hebt. Goed ondernemen is vooruitzien. En daarvoor heb je up-to-date inzicht nodig.

Als dat voor jou nog steeds een droom is, dan wordt het tijd om met ons te komen praten. Bij ons ben jij als ondernemer als het ware een piloot die van ons een goede cockpit krijgt, inclusief de nodige navigatie die je op tijd waarschuwt en langs onweersbuien leidt. Voor dit dagelijkse inzicht in je cijfers, gebruiken wij de boekhoudsoftware van Yuki en het financiële dashboard Comandi. Maar met alleen inzicht ben je er nog niet, daarom denken we verder mee.

Cash is King

Ik zeg altijd tegen mijn relaties: “cash is king, zowel in goede als slechte tijden.” Je kunt nog zoveel omzet draaien, als jouw klant heel laat of helemaal niet betaalt, dan kom je alsnog in de problemen. Het zorgen voor voldoende liquiditeiten is ook een belangrijke voorwaarde om je financiële risico’s te beperken. Denk bijvoorbeeld eens na over het naar voren schuiven van je liquiditeit via factoring. En als je een auto of andere bedrijfsmiddelen wilt gaan kopen, bedenk dan goed wat qua liquiditeit het beste is voor jouw situatie. Is dat wel kopen? Of is leasen – financial of operational – misschien een betere optie?

En zo zijn er nog veel meer zaken waar jij als ondernemer aan moet denken om je financiële risico’s te verkleinen. Entrpnr kan je daarbij helpen. De komende periode zal ik deze onderwerpen stapsgewijs behandelen. Zo helpen we jou je onderneming ook in deze roerige tijden financieel gezond en efficiënt te houden.

Houd onze Facebook pagina in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer berichten

Personeelsdossier

Het aanleggen van een personeelsdossier

Fijn! Je hebt de geschikte kandidaat aangenomen. Gefeliciteerd. Maar daarmee begint het pas. Als werkgever ben je wettelijk verplicht een personeelsdossier op

BLOG Factorinck

Loop geen betalingen mis

Voorkom verjaring van een vordering Gastblog van Mark van Dijk, Managing Partner bij Factorinck Veel zelfstandig ondernemers beheren hun eigen financiën. Maar

Transportbedrijf: “Dertig duizend euro cadeau”

Klantencase Transportbedrijf Rebel Transport Ondernemer Gerben Hack Rebel heeft sinds 2011 een internationaal transportbedrijf met vier vrachtwagens. Binnenkort schaalt hij op naar

Je kent ons van

De afgelopen tijd waren we onder andere te lezen in

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We sturen geen spam dat beloven we.

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar! Tel: 088 374 9249

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 088 374 9249

Niet zomaar een online boekhouder voor het MKB. Boekhoudkantoor met kantoren in Zeewolde en Rotterdam

Entrpnr Group B.V ©

Entrpnr Offices

Correspondence

Snel naar

Contact

Wat goed dat je een BTW alert wilt ontvangen. Nooit meer te laat met je belastingaangifte  en bovendien krijg je gratis tips!

×

Hallo!

Op dit moment zitten de volgende medewerkers voor u klaar om te chatten via WhatsApp. Of stuur een e-mail naar support@entrpnr.nl

× Hoe kan ik u helpen?