Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Wetswijzigingen voor ondernemers met personeel

Annelore van der Lint

DELEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Op 1 juli 2022 en in augustus 2022 gaan er voor ondernemers met personeel een aantal wetten en regels veranderen. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen.

Subsidie voor scholing (STAP)

Niet helemaal nieuw – want al in werking vanaf maart – maar wel heel interessant voor jou en je personeel is STAP, de nieuwe  subsidie voor scholing. Het STAP-budget van maximaal €1.000 per persoon kun je inzetten voor verschillende soorten scholing. Via de website van het UWV kun je een aanvraag indienen voor STAP-subsidie. De nieuwe ronde start op 1 juli.

Stijging minimumloon

Per 1 juli 2022 stijgt het minimumloon voor volwassenen met 1,81%. Dat betekent dat je een volwassen werknemer (21 jaar en ouder) minimaal €1.756,20 euro bruto per maand moet gaan betalen. Let op dat je de lonen bijtijds aanpast. Ook als je een werknemer per ongeluk niet genoeg betaalt, kun je daarvoor een stevige boete ontvangen van de Arbeidsinspectie. De nieuwe minimumlonen per leeftijd, per maand, week en dag zien er per 1 juli zo uit:

Minimumloon juli 2022

Op de site van de Rijksoverheid vind je alle minimumloonbedragen.

Duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden

Nog niet helemaal 100 procent zeker, maar omdat de EU-richtlijnen voorschrijven dat alle Europese werkgevers duidelijke en transparante arbeidsvoorwaarden moeten hebben, gaat op 1 augustus hoogstwaarschijnlijk de ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in.

Hierin staat dat je als werkgever bij het aannemen van nieuwe werknemers, in het arbeidscontract duidelijke informatie moet opnemen over onder andere: de voorwaarden en duur van de proeftijd; de hoeveelheid vakantiedagen en de vakantie- en verlofregelingen; de werkplek (thuis, op kantoor, hybride); mogelijkheden tot het volgen van cursussen, opleiding, bijscholing; hoe de arbeidsovereenkomst kan worden opgezegd en welke onderdelen het salaris (eventueel) heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan commissies, prestatieloon etc.

Belangrijk is ook dat je als werkgever je personeel niet zonder meer kunt verbieden om buiten de afgesproken werktijden, werk te doen voor een andere werkgever. Ook heeft je personeel recht op duidelijkheid over zijn of haar werktijden. Let daarop als je werknemers met een nul-urencontract in dienst heb.

Betaald ouderschapsverlof

Vanaf augustus 2022 krijgen ouders negen weken betaald ouderschapsverlof, betaald door een uitkering van het UWV. Als werkgever hoef je tijdens het ouderschapsverlof zelf geen loon door te betalen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over deze “Wet betaald ouderschapsverlof”.

Wil je meer weten over de wetswijzigingen of gewoon eens sparren over andere HR-zaken? Dan staan onze HR-adviseurs altijd voor je klaar. Neem nu contact met ons op!

Meer berichten

Offerte aanvragen

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen