Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Wat kunnen we in 2022 verwachten?

Annelore van der Lint

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is zeker voor ondernemers een raar jaar geweest. Lockdown, avondklok, ondernemingen die gedwongen moesten sluiten en vele andere beperkingen; wederom niet echt een jaar om op terug te kijken. Daarom kijken we maar snel vooruit naar het nieuwe jaar. 2022 begint dan wel met veel onzekerheden, we hopen toch van harte dat we binnenkort weer volle bak kunnen ondernemen!

In deze blog delen wij alvast de trends waarvan wij verwachten dat ze volgend jaar flink gaan doorzetten.

Digitalisering

Misschien wel de meest bepalende trend van het moment  is de nog verder toegenomen digitalisering. Doordat we de laatste twee jaar noodgedwongen steeds meer thuis zijn gaan werken, is het belang van digitale vaardigheden en kennis van systemen en toepassingen die dit ondersteunen, sterker toegenomen dan voor de crisis.

Het belang van digitalisering zien we onder andere terug in het verschil tussen hoe bedrijven op de veranderende situatie waren voorbereid. Retailers en horecaondernemers die snel konden omschakelen naar een systeem van online bestellen en afhalen, kantoren die hun vergaderingen soepel overschakelden naar Teams, Zoom of andere online meeting programma’s, sportscholen die hun lessen naar het internet verplaatsten, hadden en hebben een voorsprong op collega-bedrijven die daar nog helemaal mee moesten beginnen. Deze voorsprong zal ook als het ondernemingsleven straks hopelijk weer normaliseert, van waarde zijn. Een hybride bedrijf dat zowel off- als online efficiënt kan werken, is beter opgewassen tegen veranderingen en onverwachte crisissen zoals deze.

Ook op de arbeidsmarkt zijn technische en online skills belangijker dan ooit. Het digitalisering van (bedrijfs-)processen was al belangrijk vanuit het oogpunt van efficiëntie en kosten, het is nu meer dan ooit ook pure noodzaak. Veel ondernemingen zijn dan ook hard op zoek naar medewerkers met gedegen kennis van systemen en automatisering.

Big Data en Data Analytics

Een trend die aansluit op de voortdurende digitalisering, is dat steeds meer ondernemers gebruik maken van alle data die door deze steeds verder gaande digitalisering wordt vergaard. Door alle data die je als ondernemer verzameld te analyseren, kun je steeds beter trends ontdekken, vooruitlopen op kansen en bedreigingen en inspelen op de behoeften van je klanten. In een volgende blog gaan we verder in op de kansen van Big Data.

Duurzaamheid

Nog een laatste hot item is duurzaamheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maatschappelijk belang, klimaat en duurzaamheid steeds hoger op de agenda staan van zowel ondernemers als consumenten. En als jouw klanten bij hun aankopen of dienstverleners gaan kijken naar de maatschappelijk impact van hun aanschaf, zou het een goed idee kunnen zijn om daar als ondernemer op in te spelen. Ook hier gaan we in een volgend blog verder op in!

Meer berichten

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Offerte aanvragen

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op