Het is zeker voor ondernemers een raar jaar geweest. Lockdown, avondklok, ondernemingen die gedwongen moesten sluiten en vele andere beperkingen; wederom niet echt een jaar om op terug te kijken. Daarom kijken we maar snel vooruit naar het nieuwe jaar. 2022 begint dan wel met veel onzekerheden, we hopen toch van harte dat we binnenkort weer volle bak kunnen ondernemen!

In deze blog delen wij alvast de trends waarvan wij verwachten dat ze volgend jaar flink gaan doorzetten.

Digitalisering

Misschien wel de meest bepalende trend van het moment  is de nog verder toegenomen digitalisering. Doordat we de laatste twee jaar noodgedwongen steeds meer thuis zijn gaan werken, is het belang van digitale vaardigheden en kennis van systemen en toepassingen die dit ondersteunen, sterker toegenomen dan voor de crisis.

Het belang van digitalisering zien we onder andere terug in het verschil tussen hoe bedrijven op de veranderende situatie waren voorbereid. Retailers en horecaondernemers die snel konden omschakelen naar een systeem van online bestellen en afhalen, kantoren die hun vergaderingen soepel overschakelden naar Teams, Zoom of andere online meeting programma’s, sportscholen die hun lessen naar het internet verplaatsten, hadden en hebben een voorsprong op collega-bedrijven die daar nog helemaal mee moesten beginnen. Deze voorsprong zal ook als het ondernemingsleven straks hopelijk weer normaliseert, van waarde zijn. Een hybride bedrijf dat zowel off- als online efficiënt kan werken, is beter opgewassen tegen veranderingen en onverwachte crisissen zoals deze.

Ook op de arbeidsmarkt zijn technische en online skills belangijker dan ooit. Het digitalisering van (bedrijfs-)processen was al belangrijk vanuit het oogpunt van efficiëntie en kosten, het is nu meer dan ooit ook pure noodzaak. Veel ondernemingen zijn dan ook hard op zoek naar medewerkers met gedegen kennis van systemen en automatisering.

Big Data en Data Analytics

Een trend die aansluit op de voortdurende digitalisering, is dat steeds meer ondernemers gebruik maken van alle data die door deze steeds verder gaande digitalisering wordt vergaard. Door alle data die je als ondernemer verzameld te analyseren, kun je steeds beter trends ontdekken, vooruitlopen op kansen en bedreigingen en inspelen op de behoeften van je klanten. In een volgende blog gaan we verder in op de kansen van Big Data.

Duurzaamheid

Nog een laatste hot item is duurzaamheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maatschappelijk belang, klimaat en duurzaamheid steeds hoger op de agenda staan van zowel ondernemers als consumenten. En als jouw klanten bij hun aankopen of dienstverleners gaan kijken naar de maatschappelijk impact van hun aanschaf, zou het een goed idee kunnen zijn om daar als ondernemer op in te spelen. Ook hier gaan we in een volgend blog verder op in!

Boekhouding

Entrpnr richt jouw administratie compleet en volledig op maat in. Je boekhouding wordt dagelijks verwerkt.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk betaald wordt.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Meer leads genereren? Wij maken jouw bedrijf zichtbaar en helpen je gevonden worden.

Juridisch advies

Onze juristen nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies, begeleiden je zorgvuldig en procederen als dat nodig is.

Asian Markets

Dé partner voor bedrijven die actief zijn op de Aziatische markt of voor Aziatische ondernemers die een bedrijf hebben in Nederland.

Tarieven

Bij ons geen valse vanaf prijzen of misleidende tarieven. Wij hebben een passend pakket voor ieder budget. Vraag jouw offerte aan.

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen