Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

“Vaak ben je maar een klein stapje verwijderd van het succes“

Annelore van der Lint

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van sommige producten wist je van te voren niet dat je ze echt nodig had. De FlexyStand is daarvan een mooi voorbeeld. Dit simpel ogende maar zeer doeltreffende houdertje voor je telefoon maakt een einde aan stijve schouders en een pijnlijk nek bij het videobellen via je telefoon. Het succes van FlexyStand is te danken aan de combinatie van productoptimalisatie en uitgekiende branding: het handelsmerk van Luc Broos, samen met Jelle Dijkstra, oprichter en eigenaar van de BV The Brand Circle waarvan FlexyStands het meest succesvolle merk is.

FLexyStands zijn hoogwaardige laptop- en telefoonstandaarden waarmee je overal optimaal kunt videobellen, filmkijken of boeken lezen vanaf je telefoon en tablet zonder dat deze continu omvalt. De FlexyStands zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium materiaal en in te stellen in iedere gewenste stand. Zo hebben gebruikers tijdens thuiswerken, videobellen, lezen of filmkijken hun handen vrij en voorkomen ze een pijnlijke nek en stijve schouders.

Jelle Dijkstra en Luc Broos kwamen elkaar tegen op een seminar voor online ondernemen. Het klikte en ze besloten om allebei hun vaste baan op te geven om zich samen fulltime op de online verkoop te storten. Hun businessmodel was eenvoudig maar effectief. Luc Broos: “We speurden in eerste instantie bestaande platformen zoals Alibaba en Amazon af op zoek naar interessante gebruiksproducten en zochten daar dan een passende markt voor. De producten verkochten we vervolgens via een generieke website met meerdere producten in een dropshop constructie met China.”

Vertrouwen

De telefoonstandaard bleek een schot in de roos. Luc: “De Flexystand werd al snel populair, zeker toen we het product zelf hadden verbeterd door onder andere de scharnieren te verstevigen.” Voor de telefoonstandaarden werd een eigen website en een eigen webshop opgezet. De Nederlandse markt wordt inmiddels uit eigen voorraad bediend, de rest van Europa wordt nog steeds voorzien via een dropshop constructie uit China. De promotie loopt via Facebook en Instagram en met succes. De producten vinden gretig aftrek bij de steeds vaker thuiswerkende consumenten.

Luc: “Onze succesformule zit in de branding. We hebben geen eigen product maar we hebben het wel flink verbeterd en voorzien van ons eigen logo. We maken het de afnemers duidelijk dat zij een kwaliteitsproduct kopen waar ze op kunnen vertrouwen. Dat maken we waar met het geven van garanties en dat wordt onderbouwd door de vele positieve reviews die we mogen ontvangen. Vertrouwen is de basis.”

Boekhouder die meedenkt

Vertrouwen vinden de ondernemers zelf ook belangrijk, zeker als het gaat om de boekhouding. Luc: “We zochten naar een boekhouder die met ons mee kan denken en waar we op kunnen vertrouwen. We zijn begonnen als VOF maar vorig jaar besloten we om belastingtechnische redenen om een BV op te zetten. Dat was een mooi moment om over te stappen.” Via Google kwamen de ondernemers bij Entrpnr uit. Luc: “In Entrpnr vonden we een sparringspartner die niet alleen de oprichting van de BV vakkundig begeleide, maar ook de nodige kennis had van de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van e-commerce. In februari van dit jaar zijn we overgegaan in een BV en sindsdien is het prima sparren met onze accountmanager.”

Blijven proberen

Voor de toekomst hebben de ondernemers plannen voor de zakelijke markt. Luc: “We zien dat de afname onder consumenten wat gaat afvlakken. Dat is niet verwonderlijk: een FlexyStand is een kwaliteitsproduct dat je maar één keer afneemt, dus de markt raakt verzadigd. Daarom gaan we ons richten op B2B. Bedrijven kunnen hun logo op het product plakken en dan is het een perfect relatiegeschenk voor klant en personeel. ASR Verzekeringen is bijvoorbeeld al een afnemer.”

Tip

En nog een tip voor collega-ondernemers? Luc: “Blijven proberen. Ondernemen is vallen en opstaan en je moet continue in beweging blijven. Zorg dat je goed in de gaten houdt waar je passie zit en waar je energie van krijgt en blijf dat volgen. Vaak ben je maar een klein stapje verwijderd van het succes en als je je blijft focussen, dan lukt het je meestal wel.”

Meer informatie

Meer berichten

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Offerte aanvragen

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op