fbpx

Nieuw Entrpnr. ondernemers portal en Podcast.

Entrpnr

Entrpnr

Entrpnr. Voor ondernemer die doelgericht zijn en passie voor het vak hebben. Wij gaan verder wanneer andere stoppen.

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Entrpnr Podcast #1Nu het aantal nieuwsbrieflezers inmiddels de 7.000 is gepasseerd leek het ons gepast om een speciale Corona-podcast op te gaan nemen.

Het is onze bedoeling om minimaal 1x per weer een nieuwe podcast te lanceren, zodat u volledig op de hoogte bent van het laatste Corona-ondernemersnieuws!

U kunt de podcast beluisteren via …..

[powerpress]

Ondernemers documenten portal

Entrpnr deelt graag haar kennis met ondernemers. Zo zijn er tal van situatie waarbij u een standaard document nodig heeft. Bijvoorbeeld uitstel betaling hypotheek of huur. Een goede brief naar schuldeisers is in deze tijd onmisbaar. Wij delen ze graag met jou!

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) – Update

Eindelijk, het is zover! Na twee weken wachten is het moment daar om de eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro aan te vragen. Deze aanvraag kunt u sinds deze week bij de RVO indienen. Zoals bekend zijn er een aantal branches die in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming. Niet iedereen komt hiervoor dus in aanmerking. Dit is natuurlijk erg vervelend als uw specifieke branche niet hieronder valt, ondanks dat u wellicht wel veel omzetverlies lijdt vanwege de coronacrisis.

Afgelopen maandag meldde het ministerie van Economische zaken en Klimaat al de groep ondernemers te hebben uitgebreid die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming. Om te toetsen of je in aanmerking komt, wordt de SBI-code gebruikt waaronder een onderneming is ingeschreven. Een aantal zelfstandige ondernemers hebben zich ooit ingeschreven bij de KVK onder een bepaalde code die inmiddels niet meer matcht met het werk dat ze daadwerkelijk doen. Daardoor kunnen ondernemers (vaak ten onrechte) buiten de regeling vallen.

Een deel van die ondernemers probeerde daarom deze SBI-code in het Handelsregister te wijzigen. De KVK waarschuwt echter op de eigen site dat dat geen zin heeft, omdat de TOGS-regeling in principe geldt voor bedrijven die op 15 maart 2020 onder de in TOGS-regeling genoemde SBI-codes ingeschreven stonden in het Handelsregister. Helaas kan de SBI-code niet met terugwerkende tracht gewijzigd worden.

Het ministerie van Economische zaken meldde eerder al dat ‘zodra ondernemers tussen wal en schip dreigen te vallen door deze voorwaarde, zullen we dat per geval bekijken. We doen wat nodig is’. Mocht u echter hierdoor niet in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming en verkeert u alsnog in financieel zwaar weer, dan is het kijken naar een overbruggingskrediet een goede oplossing. Entrpnr kan u hierbij ondersteunen.

U kunt hierover contact met ons opnemen via 088 – 374 92 49.

ABN-AMRO – Betaalpauze

De coronacrisis zorgt er momenteel voor dat veel mensen in de problemen komen met het betalen van de vaste lasten. Een grote kostenpost voor ondernemers is vaak het aflossen van een zakelijk krediet. ABN-AMRO heeft daarom actie ondernomen en heeft ervoor gezorgd dat zakelijke klanten de aankomende zes maanden géén rente en aflossing hoeven te betalen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de liquiditeitspositie van uw bedrijf weer versterkt kan worden in deze crisistijd. Deze regeling geldt voor alle kredieten tot 2,5 miljoen euro wordt automatisch voor u in werking gezet.

Als u een consumptief krediet of hypotheek hebt lopen bij de ABN-AMRO, Florius of MoneYou, kunt u daarvoor drie maanden uitstel van rente en aflossing aanvragen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw lasten tijdelijk verlicht worden. Voor deze regeling moet u wel zelf een verzoek indienen.

Meer informatie over deze regelingen vindt u via deze links:

zakelijk krediet Hypotheekservice

Andere banken, zoals de ING en de Rabobank, hebben soortgelijke regelingen aangekondigd. Bij de Rabobank kunt u zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van uw leningen aanvragen. Dit kunt u doen door online een formulier in te vullen. Er is ook tijdelijke stopzetting van hypotheekbetaling mogelijk bij de Rabobank. Er worden geen extra kosten berekend over deze regelingen.

Ook de ING biedt de mogelijkheid aan om de aflossing van uw lening een half jaar uit te stellen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan. Bij de ING zal er eerst getoetst worden hoe gezond uw bedrijf is, voordat ze naar de mogelijkheden tot uitstel gaan kijken.

Uitstel van betalingen aanvragen? Entrpnr. heeft de oplossing!

Voor velen is de coronacrisis een financieel harde klap. Er komt geen tot weinig omzet binnen en de vaste lasten lopen door. Nu is het wel zo dat veel instanties coulanter worden met aanvragen voor uitstel van betalingen. Eerder hebben we al de positie van ABN-AMRO behandeld. Er zijn echter ook andere lasten waar u aan kunt denken. Zoals uw huur, verzekeringen, abonnementen of energierekeningen.

Het is, zeker in deze tijden, mogelijk om een verzoek om uitstel van betalingen aan te vragen bij bedrijven. Niet geschoten is altijd mis! Daarom hebben wij bij Entrpnr. een aantal voorbeeldbrieven voor u opgesteld die u kunt invullen en opsturen naar uw crediteuren. Deze kunt u gratis downloaden via deze link: (link)

Meer berichten

Entrpnr verwelkomt Visma Group als nieuwe eigenaar boekhoudplatform Yuki

Zeewolde, 4 augustus 2020 – Visma maakt vandaag bekend dat zij all-in-one-boekhoudplatform Yuki heeft overgenomen. Al eerder werden Visionplanner, leverancier van softwaretools voor onder andere jaarrekeningen, belastingaangiften en liquiditeitsprognose, en HR & payroll-leverancier Nmbrs door de Noorse softwaregroep overgenomen. Met

Je kent ons van

De afgelopen tijd waren we onder andere te lezen in

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We sturen geen spam dat beloven we.

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar! Tel: 088 374 9249

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 088 374 9249

Niet zomaar een online boekhouder voor het MKB. Boekhoudkantoor met kantoren in Zeewolde en Rotterdam

Entrpnr Group B.V ©

 • Wagonette 2a
 • 3897 AD Zeewolde
 • kvk: 73919349

Entrpnr Offices

 • Franz Zieglerstraat 10
 • 1087 HN Amsterdam
 • Lichtenauerlaan 102-120
 • 3062 ME Rotterdam
 • Wagonette 2a
 • 3897 AD Zeewolde

Correspondence

 • Postbus 1252
 • 3890 BB Zeewolde
 • Tel: 088 374 92 49

Snel naar

Contact

Wat goed dat je een BTW alert wilt ontvangen. Nooit meer te laat met je belastingaangifte  en bovendien krijg je gratis tips!

×

Hallo!

Op dit moment zitten de volgende medewerkers voor u klaar om te chatten via WhatsApp. Of stuur een e-mail naar support@entrpnr.nl

× Hoe kan ik u helpen?