MKB-uitdaging #4: bijhouden van veranderende wet en regelgeving

Annelore van der Lint

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Interessante uitkomsten uit het MKB Business Barometer onderzoek van Exact. Hiervoor onderzocht een onafhankelijk ICT-onderzoeksbureau de zakelijke uitdagingen van het MKB. In deze serie blogs bespreken we een aantal van de uitdagingen in de financiële administratie. Deze week op nummer 4: het bijhouden van veranderende wet en regelgeving.

Voor het MKB Business Barometer onderzoek van Exact onderzocht een onafhankelijk ICT-onderzoeksbureau de zakelijke uitdagingen van het MKB. Uit hun onderzoek naar de specifieke uitdagingen in de financiële administratie staat het op tijd laten betalen door klanten net als de voorgaande jaren, met stip op de eerste plaats. Op de tweede plaats staat het beheren van de cash flow dat hier onlosmakelijk is verbonden. Het verlagen van de administratieve druk bespraken we vorige week.  Het bijhouden van veranderende wet en regelgeving is een belangrijke veroorzaker van die druk.

Hoeveel tijd jij kwijt bent aan je administratie hangt sterk samen met hoe goed je thuis bent in de wirwar van regels en wetten. Want de Nederlandse wet- en regelgeving verandert voortdurend en het bijhouden van al die veranderingen is lastig en kost veel tijd. Maar als ondernemer kun je er niet onderuit: je moet op de hoogte te blijven van wijzigingen in de regelgeving waaraan jouw bedrijf aan moet voldoen.

Laat je informeren

Wil je zeker weten dat jouw bedrijf altijd voldoet aan de (nieuwe) wet- en regelgeving, dan is het verstandig om samen te werken met een boekhouder of accountant. Het is zijn of haar vak om altijd op de hoogte te zijn en zal tijdig maatregelen nemen en jou daarin betrekken. Wil je weten hoe Entrpnr dat doet, neem dan contact met ons op. 

Zelf op de hoogte blijven

Wil je zelf bijblijven, dan zijn er een aantal handige sites waar je de belangrijkste wijzigingen kunt vinden. Maar blijf alert: de Nederlandse wet- en regelgeving is niet makkelijk.

 

Meer berichten

Bekend van

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Entrpnr Offices

Correspondence

Quick links

Nieuwsbrief