Marketing een must voor ZZP?

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Waarom moet jij als ZZP’er marketing serieus nemen?

Zelfstandige zonder personeel. Een ondernemer met een hart voor de zaak en die écht goed is in wat hij of zij doet. Nederland kende in 2019 welgeteld 1,3 miljoen ZZP’ers. Je kan dus stellen dat Nederland een ondernemersland is. Maar iemand die goed is in wat hij doet is per definitie nog geen goede ondernemer. Er komt veel kijken bij het runnen van een eigen onderneming. Zo ook een stukje marketing. Maar hoe belangrijk is dat nou voor jou als “kleine onderneming”?

Je ziet het nog steeds. Een witte Volkswagen Transporter met de volgende tekst op de achterkant: Schildersbedrijfjanssen@hotmail.com met een mobiel telefoonnummer. Dat is toch niet meer van deze tijd? Tegenwoordig gaat alles online, dus moet je daar ook vindbaar zijn. Hier een aantal tips om je bedrijf te professionaliseren.

Wees vindbaar op het internet

Zorg er voor dat je een website hebt. Het maakt niet uit wat je doet, een website is altijd een must. Op de website beschrijf je jouw “Core Product”. Als je een schildersbedrijf hebt, moeten mensen in één oogopslag zien dat het om een website gaat van een schildersbedrijf. Je kernproduct/dienst kan versterkt worden door “Testimonials”. Plaats bijvoorbeeld foto’s van eerder afgeronde projecten die jouw dienst of product beter op de kaart zetten. Daarnaast moeten je contactgegevens altijd vindbaar zijn op de website.

Nu hoor ik je al denken; weet je wel niet wat dat kost, zo’n website laten bouwen? Nou, niet veel. Een “basic website” kan al voor € 8,- per maand. Vergeet niet dat een website ook nog eens een databank van gegevens is voor potentiële klanten. Via Google Analytics is alles meetbaar!

Professionaliseer je bedrijf!

Het is belangrijk dat je zakelijk en privé gescheiden houdt. Zorg er dus voor dat je een zakelijk emailadres hebt. Zo heb je altijd je zakelijke communicatie gecentraliseerd. Werk met een look & feel voor jouw bedrijf. Denk hierbij aan standaard kleuren die je kan gebruiken in je email-handtekening, offertes, facturen en op je socials. Hier moet altijd een passend logo bij zitten.  

Iets teveel van het goede?

Ik snap dat jij als ondernemer niet de tijd/skills hebt om dit allemaal op te zetten. Daarom is Entrpnr in het leven geroepen. Naast dat je administratie, waar je ook al niet naar om wilde kijken, geregeld is, biedt Entrpnr nog veel meer opties. Eén tak van deze sport is Marketing. Wij regelen het. Wil je een logo? Bel ons! Wil je een website? Bel ons! Entrpnr is niet voor niets de one-stop-shop oplossing. Wij gaan verder dan alleen zorgen dat je administratie op orde is!

Bel ons gerust eens op of kom langs. Dan zorgen wij ervoor dat de koffie klaar staat!

Meer berichten

BBZ Update 1 – Nieuwe voorwaarden

Entrpnr doet haar best om u op dag basis geïnformeerd te houden met al het Corona-nieuws dat relevant is voor ondernemers. Op

Wat goed dat je een BTW alert wilt ontvangen. Nooit meer te laat met je belastingaangifte  en bovendien krijg je gratis tips!