Niet iedereen weet waar Goede Vrijdag voor staat. De naam van deze “feestdag” is dan ook verwarrend. Want op “goede” vrijdag gedenken christenen de dood van Jezus Christus aan het kruis. De reden dat deze vrijdag desondanks ‘goed’ genoemd wordt, is dat christenen geloven dat Jezus op die dag gestorven is om ieder mens van zijn zonden te verlossen. Het lijden en sterven van Jezus was in deze niet zinloos, maar is van grote betekenis voor iedereen.

In de hedendaagse praktijk is er niet heel veel feestelijk aan deze ‘feestdag’. Kerkdiensten staan op Goede Vrijdag in het teken van het verhaal over de kruisiging. En omdat dit een allesbehalve feestelijke vertelling is, blijven de kerkklokken en het orgel in de kerk meestal stil. Wel klinkt in veel kerken en concertzalen in deze tijd traditioneel de Mattheüspassie van Bach over het lijden van Jezus Christus.

Heb ik vrij op Goede Vrijdag?

Officieel is Goede Vrijdag een door de Overheid erkende feestdag. Maar het is in Nederland niet zo dat een officiële feestdag voor werknemers automatisch een wettelijk bepaalde vrije dag betekent. Nederland kent namelijk geen wet waarin is vastgelegd welke feestdagen vrije dagen zijn.

De overheid zegt daarom dat werknemers in loondienst, bijvoorbeeld bij een bedrijf of (als ambtenaar) bij de overheid waarschijnlijk bij de meeste bedrijven gewoon moeten werken op Goede Vrijdag. Scholieren en studenten zijn zeer vaak wel vrij op Goede Vrijdag: de meeste onderwijsinstellingen zijn bijna altijd gesloten op Goede Vrijdag.  

Vrij met de Paasdagen

Pasen is de dag van de wederopstanding van Jezus en een van de belangrijkste data van de christelijke jaarkalender. Tweede paasdag (paasmaandag a.s. 18 april) heeft niet echt een speciale betekenis, maar is in Nederland wel een vrije dag.

Of je nu wel of niet vrij bent of gewoon doorwerkt op Goede Vrijdag en met Pasen, het team van Entrpnr wenst je in ieder geval een heel goed (lang) Paasweekend!

Boekhouding

Entrpnr richt jouw administratie compleet en volledig op maat in. Je boekhouding wordt dagelijks verwerkt.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk betaald wordt.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Meer leads genereren? Wij maken jouw bedrijf zichtbaar en helpen je gevonden worden.

Juridisch advies

Onze juristen nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies, begeleiden je zorgvuldig en procederen als dat nodig is.

Asian Markets

Dé partner voor bedrijven die actief zijn op de Aziatische markt of voor Aziatische ondernemers die een bedrijf hebben in Nederland.

Tarieven

Bij ons geen valse vanaf prijzen of misleidende tarieven. Wij hebben een passend pakket voor ieder budget. Vraag jouw offerte aan.

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen