Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Groeien als ondernemer: vijf tips

Annelore van der Lint

DELEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Je bent niet voor niets ondernemer; je hebt ambitie, je wilt vooruit, groeien, beter worden, bewegen. Het maakt weinig uit in welke fase je onderneming zit of in welke branche je opereert; een echte ondernemer moet zich altijd richten op groei. Dat hoeft niet per se te betekenen dat je groter moet worden, moet uitbreiden, meer geld moet verdienen of nog meer winst moet maken. Groei is ook beter worden in je vak, nog hogere kwaliteit leveren, positieve impact creëren, efficiënter werken, meer tijd overhouden om iets heel anders te doen.

Wat je doel om te groeien ook is, wij geven in ieder geval een aantal tips.

  1. Verlies je doel niet uit het oog. Bedenk vooraf waar je naar toe wilt: waar wil je over tien jaar staan? Bepaal in de weg naar dat (eind)doel een aantal subdoelen en zorg dat je je op de (sub)doelen blijft focussen.
  2. Blijf aan je onderneming en merk werken. Ook hier, sta regelmatig stil bij wat je doet. Laat je niet alleen leiden door de waan van alledag, maar kijk naar de (sub)doelen en bekijk of je op schema ligt en wat je eventueel bij moet stellen.
  3. Zoek een sparringpartner. Ook als eenmanszaak of zzp’er is het heel waardevol om regelmatig met iemand uit je netwerk ervaringen uit te wisselen en te spiegelen. En vergeet ook je klanten niet; zij kunnen jou op zaken wijzen die je wellicht zelf over het hoofd ziet.
  4. Wees en blijf uniek. Een markt zonder concurrentie is zeldzaam maar je kunt er wel voor zorgen dat je een zo uniek mogelijke oplossing biedt en rekening blijft houden met je onderneming en de (veranderende) markt. Maak je een onderscheidend plan waarmee je ook op de langere termijn waarde kunt creëren voor je klantengroep. Investeer dus in de ontwikkelingskracht van je onderneming en blijf in beweging.
  5. Wees schaalbaar en vergroot je slagkracht. Het kan kort of langer duren voordat je onderneming begint te lopen, maar als je wilt groeien zul je op een gegeven moment moeten gaan bekijken wat je kunt uitbesteden, zodat jij je optimaal kunt focussen op wat jij als vakspecialist het beste kunt. Dat kun je op meerdere manieren doen. Je kunt op een gegeven moment je prijzen verhogen, maar hoe dan ook, er zitten maar 24 uur in een dag en ook aan jouw uren zitten grenzen. Je kunt uitbreiden door (meer) personeel aan te nemen en een team te bouwen dat meer werk kan uitvoeren, je kunt je netwerk of samenwerkingspartners inschakelen en je kunt automatiseren. Wat je ook doet, houdt voor het behalen van je doelstellingen de schaalbaarheid van je businessmodel in de gaten.

Groeien als ondernemer moet je leren

Om te groeien als ondernemer ben je in het begin bezig met de combinatie van vakspecialist en ondernemer. Als vakspecialist wil je gewoon je werk doen. Als ondernemer moet je daar een heleboel bij doen, zoals werken aan zichtbaarheid, netwerken, verkopen en het regelen van allerlei ondersteunende zaken, zoals een website, social media, visitekaartjes, administratie, etc.

Wij kunnen je daarbij helpen. In volgende blogs meer tips en als je een keertje vrijblijvend wilt sparren, kun je altijd contact met ons opnemen.

Meer berichten

Offerte aanvragen

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen