Goed voorbereid op vakantie met de auto

Annelore van der Lint

DELEN

De zon schijnt en de vakantie staat voor de deur. Ga je er op uit met de auto? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Wij zetten een aantal dingen voor je op een rijtje.

Zorg dat je auto in orde is

Controleer het oliepeil en de bandenspanning voordat je de weg op gaat. En bekijk ook wat je in de verschillende landen behalve de standaard veiligheidsbenodigdheden (veiligheidshesjes, gevarendriehoeken, lampjes, etc.) verplicht is. In sommige landen moet je bijvoorbeeld een alcoholtest bij je hebben. Ook is het verstandig om een extra autosleutel bij je te hebben.

Zorg dat je goed verzekerd bent.

Heb je een leaseauto, bekijk dan hoe en waarvoor je verzekerd bent in het leasecontract. En natuurlijk kun je ook een pech- en ongevallenhulp verzekering afsluiten bij de ANWB.

Zorg dat je alle papieren bij je hebt

Net als in Nederland moet je in het buitenland met de auto je rijbewijs en je kentekenbewijs kunnen laten zien. Zorg ook dat je altijd een Europees schadeformulier bij je hebt. Deze kun je downloaden op de site van de ANWB. En in veel landen is daarnaast ook een groene kaart nog verplicht.  

Machtiging voor je leaseauto

Heb je een leaseauto? Dan moet je bijvoorbeeld in Marokko en Turkije de originele machtiging kunnen laten zien. Vraag deze dus op tijd op bij je leasemaatschappij.

Milieustickers en tolvignetten

In steeds meer steden is een milieustickers verplicht, bijvoorbeeld in Parijs en Berlijn. Deze kun je opvragen via. Op de site van de ANWB kun je zien waar je een milieusticker nodig hebt.

Vermijd files

Zwarte zaterdagen, ingrijpende wegwerkzaamheden: door goed te plannen kun je lange files vermijden. Houd de verkeersinformatie in de gaten!

Meer weten over leaseauto’s en mobiliteit? Lees het in onze eerdere blog!

Meer berichten

Boekhouding

Entrpnr richt jouw administratie compleet en volledig op maat in. Je boekhouding wordt dagelijks verwerkt.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk betaald wordt.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Meer leads genereren? Wij maken jouw bedrijf zichtbaar en helpen je gevonden worden.

Juridisch advies

Onze juristen nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies, begeleiden je zorgvuldig en procederen als dat nodig is.

Asian Markets

Dé partner voor bedrijven die actief zijn op de Aziatische markt of voor Aziatische ondernemers die een bedrijf hebben in Nederland.

Tarieven

Bij ons geen valse vanaf prijzen of misleidende tarieven. Wij hebben een passend pakket voor ieder budget. Vraag jouw offerte aan.

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen