Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Goed voorbereid op je belastingaangifte

Annelore van der Lint

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Niemands favoriete bezigheid, maar de meesten van ons moeten er deze maand toch weer aan geloven: de belastingaangifte. In deze blog een paar tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ook dit jaar hebben zijn ongeveer 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers uitgenodigd om belastingaangifte te doen over 2021. Vanaf 1 maart staat de vooraf ingevulde aangifte al weer ons allemaal klaar. Let op dat je de aangifte op tijd – in ieder geval voor 1 mei – verstuurd of vraag hier uitstel aan. Als je niet op tijd je aangifte verstuurt of de aangifte onjuist of onvolledig invult, kun je een boete krijgen.

In een eerdere blog hebben we het al gehad over inkomstenbelasting voor ondernemers. Ook hebben we het speciaal over belastingen en Bitcoins gehad. In deze blog, op de grens van het eerste en tweede kwartaal een aantal tips voor de belastingaangifte. Want ook al heeft de Belastingdienst al een hoop gegevens voor ons ingevuld, het loont vaak toch om dit goed te controleren en waar nodig aan te passen.

Heb je je DigiD bij de hand?

Om je belastingaangifte in te zien, te wijzigen en controleren heb je een DigiD nodig. Als je die niet hebt of kwijt bent, vraag deze dan niet op het allerlaatste moment aan. De aanvraagtijd is minimaal drie werkdagen omdat de activeringscode per brief wordt toegestuurd.

Op de website van de Belastingdienst staat een handige checklist met andere gegevens die je voor de aangifte nodig hebt.

Is er het afgelopen jaar veel veranderd in jouw situatie?

Als er zaken in je financiële situatie zijn veranderd (denk aan verandering van werk, het kopen van een huis, trouwen etc.) dan is het belangrijk dat je de vooraf ingevulde gegevens goed controleert. De Belastingdienst baseert zich op bij hen bekende gegevens en is wellicht nog niet helemaal op de hoogte. Zogenaamde middeling kan interessant zijn als je inkomen in drie opeenvolgende jaren positief of negatief, sterk is veranderd. Op de site lees je of en hoe je belasting kunt terugkrijgen.

Heb je in 2021 een cursus, opleiding of studie gevolgd?

Dit is het laatste jaar waarin je kosten voor opleidingen en zaken die je daar voor nodig had kunt aftrekken van je belastingen. Het minimale bedrag is €250. Na januari 2022 is dit niet meer mogelijk.

Heb je een huis gekocht?

De kosten voor het afsluiten van een hypotheek of de kosten van een hypotheekadviseur bijvoorbeeld zijn in veel gevallen aftrekbaar. Op de site van de Belastingdienst kun je zien welke kosten rond het kopen van een huis wel of niet aftrekbaar zijn.

Had je in 2021 beleggingen?

Als je in 2021 beleggingen had waarover je dividend ontving, dan heb je waarschijnlijk al 15% dividendbelasting betaald. Die kun je in veel gevallen verrekenen of terugvragen omdat je in Nederland al belasting betaalt over je box 3-vermogen.

Hopelijk helpen deze tips jou bij het invullen van je aangifte. Heb je verder nog vragen of kun je toch nog wat hulp gebruiken, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Meer berichten

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Offerte aanvragen

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op