DIENSTEN

Goed verzekerd op vakantie

Annelore van der Lint

DELEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heerlijk, de zomer is begonnen en de vakantie staat voor de deur! Misschien ga je lekker met de auto op vakantie, misschien pak je het vliegtuig. Wat je ook gaat doen, een verzekering kan voor de nodige gemoedsrust zorgen en als er iets mis gaat, kun je rekenen op hulp. Er zijn genoeg verzekeringen om uit te kiezen. Maar welke heb je nu echt nodig en wat dekken ze eigenlijk?

De reisverzekering

Allereerst de reisverzekering. De meeste reisverzekeringen dekken schade en bieden concrete hulp bij problemen in het buitenland. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van een ongeplande vervroegde terugreis of de kosten van een langer dan gepland verblijf als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Dit zijn kostbare gebeurtenissen die door geen enkele andere verzekering worden gedekt.

Let wel op: reisverzekeringen kunnen erg van elkaar verschillen. Zo heb je grote verschillen in de premies, de voorwaarden, het eigen risico en het dekkingsgebied. Het kan dus rendabel zijn om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en goed te kijken wat jij nodig hebt.

De annuleringsverzekering

Als je de vakantie moet annuleren, wordt dit niet vergoed door een reisverzekering. Hiervoor heb je een annuleringsverzekering nodig. Deze zorgt er voor dat je geheel of gedeeltelijk schadeloos gesteld wordt als je door bijzondere omstandigheden onverwacht niet op reis kunt of je reis moet afbreken.

Let wel op: niet alle oorzaken van een geannuleerde of afgebroken vakantie zijn gedekt. Ernstige ziekte of overlijden van jezelf of eerste- en tweedegraads familie is standaard gedekt, maar dat is niet het geval als het een goede vriend betreft. Of een nieuwe baan of ontslag wordt gedekt, hangt eveneens af van de situatie en van je verzekering. Op de site van de consumentenbond kun je zien welke zaken wanneer worden gedekt. En kijk vooral goed naar de polisvoorwaarden voordat je een annuleringsverzekering afsluit.

Doorlopende verzekering of een kortlopende verzekering

Je kunt zowel bij de reis- als de annuleringsverzekering kiezen voor een eenmalige of een doorlopende verzekering. Weke voor jou het meest voordelig is, hangt af van hoe lang en hoe vaak je op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je vaker op reis gaat of langer dan drie weken weg bent.

Wat kun je verzekeren?

  • Buitengewone kosten: dit zijn kosten van de alarmcentrale om je bij ongeval of ziekte in het buitenland te hulp te staan en naar huis te brengen. Deze kosten zijn in iedere reisverzekering gedekt, maar wat er precies is gedekt kan wel aan bepaalde voorwaarden zijn gebonden.
  • Bagage: meestal ook gedekt door de reisverzekering, maar de vergoedingen en de bagage-items die verzekerd zijn, kunnen per verzekering (flink) verschillen.
  • Medische kosten: medische kosten worden meestal door de reguliere zorgverzekering gedekt, maar als module bij de reisverzekering dekken zij de aanvullende zorg op vakantie. Bekijk ook hier goed de polissen van de verschillende verzekeringen.
  • Autopechhulp: dit zit (meestal) niet standaard in de reisverzekering maar kan wel verstandig zijn. Hetzelfde geldt voor de verzekering van vervangend vervoer of verblijf als er iets met de auto of de bestuurder gebeurt.
  • Bijzondere sporten: skiën, duiken, bergbeklimmen en andere bijzondere sporten zijn (meestal) niet standaard gedekt. Ook hiervoor kan het verstandig zijn om een aanvullende module af te sluiten.

Meer weten over hoe je goed voorbereid op vakantie gaat met de auto? Je leest het in onze eerdere blog.

Meer berichten

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Juridisch advies

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen