DE financiële administratie

De basis van jouw onderneming

De financiële administratie is de basis van jouw onderneming. Om succesvol te kunnen ondernemen, wil je immers precies weten hoe je onderneming er financieel voorstaat. Je wilt risico’s verkleinen en weten waar de kansen liggen om kosten te besparen en nieuwe markten te ontdekken. Bovendien ben je als ondernemer verplicht om verantwoording af te leggen over je inkomsten aan uitgaven. Daarom is het belangrijk dat jij je financiële administratie goed op orde hebt.

Entrpnr verzorgt jouw financiële administratie

Wij kijken allereerst naar jouw bedrijfsprocessen en gaan dan aan de slag om jouw financiële administratie te automatiseren op een manier die naadloos aansluit bij jouw bedrijfsvoering. Door de financiële administratie te digitaliseren, heb jij altijd en overal de informatie tot je beschikking die je nodig hebt om op te sturen. Je bespaart niet alleen heel veel tijd, maar verkleint ook nog eens de risico’s en ziet direct waar de kansen liggen om nog meer winst te behalen.

Real-time inzicht in je cijfers

En dat niet alleen! Als je de boekhouding uitbesteedt aan Entrpnr heb je niet alleen altijd real-time financieel inzicht, wij zorgen er tevens voor dat je alles wat je verder nodig hebt om efficiënt te ondernemen, tot je beschikking hebt via een breed netwerk van innovatieve partners.

Besteed je de boekhouding uit aan ons, dan staat er een compleet team van experts voor je klaar dat met je meedenkt over alle aspecten van de financiële administratie, juridische zaken, ICT, sales en marketing.

Wat is de financiële administratie? 

De financiële administratie is het totaal van alle financiële gegevens van een organisatie. Het is belangrijk om deze gegevens gestructureerde op te slaan en te bewaren, zodat deze financiële data achteraf eenvoudig toegankelijk en inzichtelijk zijn. Iedere zzp’er, (kleine) eenmanszaak, bv of grotere vennootschap moet gegevens uit de financiële administratie verplicht verzamelen voor de Belastingdienst.

Wat is het verschil tussen de financiële administratie en de boekhouding? 

Eigenlijk geen. De boekhouding is het financiële onderdeel van de volledige administratie, de financiële administratie dus. Met andere woorden, het verwerken van financiële zaken (denk aan factureren, kasadministratie, betalingen etc.), is boekhouding. Het maken en bijhouden van bijvoorbeeld agenda afspraken valt niet onder de boekhouding / financiële administratie.  

Waarom is de financiële administratie belangrijk? 

Om succesvol te kunnen ondernemen, is het belangrijk dat je altijd weet hoe je er (financieel) voor staat. Je wilt weten waarmee je wel of geen winst maakt en waar de risico’s liggen. Als je de cijfers op orde hebt, kun je eenvoudig sturen op informatie die er echt toe doet.

Het is tevens belangrijk dat je de financiële administratie op orde hebt om verantwoording af te kunnen leggen tegenover bijvoorbeeld De Belastingdienst of potentiële investeerders, financierders of andere belanghebbenden.

De financiële administratie heb je nodig om alle belastingaangiften te doen. Voor bijvoorbeeld de omzetbelasting moet je kunnen verantwoorden waar kosten, uitgaven, omzet en winst vandaan komen. En wil je boetes voor het te laat of niet correct indienen van de belastingaangifte voorkomen, dan kun je maar beter zorgen dat de financiële administratie op orde is.

Hoe lang moet je de financiële administratie bewaren? 

De Belastingdienst kent geen wettelijke bewaarplicht voor particulieren. Maar met het oog op naheffingen door de Belastingdienst is het wel aan te raden om je administratie 5 jaar te bewaren. Voor bedrijven en zelfstandigen geldt kent De Belastingdienst wel een wettelijke bewaarplicht van 7 tot 10 jaar

Waaruit bestaat financiële administratie? 

De financiële administratie zijn dus alle financiële gegevens van jouw onderneming. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kassabonnen, facturen, bankafschriften en uitgaven en inkomsten;
  • Alle bezittingen, schulden, verworven rechten en plichten.
  • Debiteuren-, crediteuren– en voorraadadministratie.
  • Contracten, overeenkomsten en andere afspraken.
  • Financiële rapportages zoals de jaarrekening die bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting;
  • Salarisadministratie van werknemers. Facturen van een uitzendbureau of stagiaire vallen onder het eerste punt.
  • (Eventueel) urenregistratie voor het urencriterium en een rittenregistratie voor de auto van de zaak.


Waarom software gebruiken voor de financiële administratie?

Er zijn veel softwarepakketten op de markt die je kunnen helpen bij de financiële administratie. Zorg ervoor dat je een boekhoudprogramma kiest dat past bij je onderneming. Een (online) boekhoudpakket biedt real-time inzicht in de financiële administratie en geeft je de informatie die je nodig hebt om waar nodig bij te sturen. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om de omzet en uitgaven van vorig jaar te vergelijken met die van het huidige boekjaar. Zo zie je direct of je vooruit gaat en waar je meer winst kunt behalen. Met een softwaresysteem voor je financiële administratie bespaar je dus tijd en geld en de foutgevoeligheid is veel kleiner dan wanneer je de financiële zaken handmatig verwerkt.

Maak nu een afspraak met een van onze specialisten.

Functies

Boekhouding

Entrpnr richt jouw administratie compleet en volledig op maat in. Je boekhouding wordt dagelijks verwerkt.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk betaald wordt.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Meer leads genereren? Wij maken jouw bedrijf zichtbaar en helpen je gevonden worden.

Juridisch advies

Onze juristen nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies, begeleiden je zorgvuldig en procederen als dat nodig is.

Asian Markets

Dé partner voor bedrijven die actief zijn op de Aziatische markt of voor Aziatische ondernemers die een bedrijf hebben in Nederland.

Tarieven

Bij ons geen valse vanaf prijzen of misleidende tarieven. Wij hebben een passend pakket voor ieder budget. Vraag jouw offerte aan.

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen