FACTORING

Nooit meer wachten op je geld

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.  Daarom is het belangrijk dat jij zo snel mogelijk wordt betaald voor jouw product of dienst.

Voor een zeer lage factor-fee zorgen wij ervoor dat je vrijwel direct na het uitsturen van jouw factuur, het factuurbedrag op je rekening hebt staan. Jouw klant betaalt vervolgens het factuurbedrag aan Entrpnr.

Factoring en debiteurenbeheer door Entrpnr.

Wij nemen het hele debiteurenbeheer van jou over. Je hoeft dus geen herinneringen meer te sturen of jouw klanten na te bellen. Je bent zelf nog steeds in controle maar gaat meer tijd over houden voor andere zaken.

Je kiest zelf welke vorderingen je overdraagt voor factoring. Entrpnr voert het debiteurenbeheer alleen uit over de door jouw ingediende facturen. Het debiteurenbeheer wordt volledig met jou afgestemd. Want wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om een waardevolle relatie te respecteren. Zeker bij probleemsituaties gaan wij discreet en altijd in samenspraak met jou op zoek naar een oplossing. Zo houden wij de relatie met je klanten positief.

Factoringdiensten van Entrpnr

Waarom factoring?

Factuurtermijnen van 60 tot 90 dagen zijn zeker bij grotere bedrijven en overheden, normaal. Dat betekent dat jij al die tijd zit te wachten op het geld dat je al verdiend hebt. Bovendien worden veel rekeningen na die betalingstermijn alsnog te laat betaald. Met factoring hoef je nooit meer te wachten op jouw geld. Afhankelijk van het contract dat je afsluit met jouw factoring partner, staat jouw geld (meestal) binnen 24 uur gegarandeerd op jouw rekening. Zo hoef je niets meer te doen aan het debiteurenbeheer. Daarnaast draagt de factoring partner het volledige risico van laat- of non-betalers. En de factoring partner verzekert (meestal) het faillissementsrisico.

Waarover wil je meer weten?

Meer weten over Factoring

Wat is factoring?   

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering en een alternatieve financiering voor ondernemers. Een ondernemer draagt zijn facturatie en debiteurenrisico over aan een gespecialiseerd bedrijf, de factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvangt de ondernemer direct zijn geld, ongeacht de betalingstermijn. Hij hoeft dus niet te wachten totdat zijn facturen zijn betaald.

Waar komt het vandaan?

Factoring maakt sinds 2015 een opmars in Nederland. Onder invloed van de nieuwe wetgeving werden de traditionele geldverstrekkers, de banken, toen gedwongen veel selectiever om te gaan met het verstrekken van rekening-courantkrediet. De Europese wetgeving (‘Basel III’) stelde hoge kapitaaleisen waardoor de banken nog meer “leningen-schuw” werden.

Dit maakte de weg vrij voor nieuwe spelers met hun eigen voorwaarden. Factoringmaatschappijen is een van de snelst groeiende alternatieve financieringsvormen voor het Nederlandse mkb. In totaal werd er in 2008 voor €30 miljard aan facturen verkocht via factoringmaatschappijen, in 2017 was dit €90 miljard.

Wat kost factoring?

De kosten van factoring hangen af van de vorm die je kiest en de maatschappij. Bij American factoring (waarbij je per factuur verkoopt) liggen de tarieven meestal tussen de 1% tot 3% van de omzet. Bij traditionele factoring variëren de tarieven van 0,1% tot 3% van de omzet. Hoe veel je betaalt hangt ook af van de verzekeringen die in het contract worden opgenomen.

Hoe werkt het?

Iedere factormaatschappij heeft zijn eigen werkwijze, maar een aantal stappen zijn (meestal) hetzelfde bij iedere factoring partner.

Jij bepaalt welke facturen je wilt overdragen. Deze verstuur je dan geheel in jouw eigen huisstijl naar de klant. Het enige wat hier afwijkt, is het rekeningnummer die in dit geval die van jouw factoring partner is.

Dezelfde factuur dien je in bij de factoring partner. Deze zal vervolgens de factuur controleren en wel of niet accepteren. Als de factuur voldoet aan de door de factoring partner gestelde voorwaarde, zal deze binnen de afgesproken termijn het factuurbedrag op jouw rekening storten. Zij nemen dan de verdere afwikkeling van de facturering over.

Voor wie is het geschikt?

Factoring is in principe geschikt voor alle soorten en mate ondernemers, freelancers, ZZP’ers en klein mkb’ers. De enige voorwaarde is dat de facturen moeten zijn gebaseerd op afgeleverde producten of afgeronde diensten.

Vooral voor bedrijven die snel groeien en een grote behoefte hebben aan liquiditeiten om die groei te kunnen bekostigen, is factoring een goede oplossing zeker omdat banken veel minder (snel) krediet zullen verstrekken.

Hoe kies ik een factoringmaatschappij die bij mij past?

Ieder factoringbedrijf werkt op zijn eigen manier. Let bij de selectie van een factoring partner in ieder geval op de volgende zaken:

  • Wordt het debiteurenbeheer overgenomen?
  • Zit er een kredietverzekering bij die risico afdekt van niet betalende debiteuren?
  • Is het faillissementsrisico verzekerd? En zo ja, tot wel percentage?
  • Rekent het factoringbedrijf inschrijf- of administratiekosten?
  • Hoe ziet de kostenstructuur in elkaar?
  • Tot slot, sommige factoringmaatschappijen bieden de mogelijkheid

Wat is het verschil tussen American factoring en Traditionele factoring?

Bij American factoring zet je factoring in per factuur of debiteur en betaal je ook per factuur of debiteur. Voordeel is dat jij altijd de controle houdt en alleen betaalt voor de facturen waarbij het nodig is. American factoring is vanwege de flexibiliteit over het algemeen beter geschikt voor kleinere ondernemers, ZZP’ers en mkb’ers.

Bij traditionele factoring neemt jouw factoring partner de gehele debiteurenportfolio over en betaal jij een percentage over je omzet als factoring kosten. Deze vorm is minder flexibel omdat jij dan verplicht bent alle facturen bij het factoringbedrijf onder te brengen.

Op basis van de waarde van die facturen krijg je een krediet, in ruil voor een vast bedrag of percentage van de omzet. Zo bezien lijkt traditionele factoring op een soort van bancaire lening. Traditionele factoring wordt meer gebruikt door grotere bedrijven en er zitten bepaalde omzeteisen aan.

Zijn er ook nadelen van factoring?

  • Je moet volledig op jouw factoring partner kunnen vertrouwen. Het factoringbedrijf van jouw keuze krijgt namelijk inzicht in jouw facturen.
  • Soms wordt jouw factuur niet overgenomen en zal je toch nog moeten wachten op je geld.
  • Factoring kost geld. Je betaalt rente en een factor fee. Dit laatste kan een vast bedrag per factuur zijn, een fixed fee of een percentage van de omzet zijn. Ook combinaties komen voor.
  • Sommige factormaatschappijen nemen een verpandingsclausule op. Ook kunnen zij vragen dat je verpandingslijsten opstuurt of dat je voorraden worden beoordeeld.

Voordelen factoring ten opzichte van een bancair krediet

  • Snelheid: bij factoring krijg je meestal veel sneller jou geld. Na goedkeuring van de facturen, beschik je bij de meeste factoring maatschappijen al binnen 24 uur over het geld.
  • Hogere financiering: je kunt meestal ook meer geld krijgen dan bij een bank.
  • Kosten: de kosten van factoring zijn op z’n minst vergelijkbaar met, maar vaak lager dan een bancair krediet. 

Boekhouding

Entrpnr richt jouw administratie compleet en volledig op maat in. Je boekhouding wordt dagelijks verwerkt.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk betaald wordt.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Meer leads genereren? Wij maken jouw bedrijf zichtbaar en helpen je gevonden worden.

Juridisch advies

Onze juristen nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies, begeleiden je zorgvuldig en procederen als dat nodig is.

Asian Markets

Dé partner voor bedrijven die actief zijn op de Aziatische markt of voor Aziatische ondernemers die een bedrijf hebben in Nederland.

Tarieven

Bij ons geen valse vanaf prijzen of misleidende tarieven. Wij hebben een passend pakket voor ieder budget. Vraag jouw offerte aan.

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen