Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Evenementenbureau: “Verademing in een verouderde branche”

Annelore van der Lint

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Je verwacht het niet in deze tijd: een evenementbureau dat ook tijdens de lockdown prima blijft draaien. Eventfabriek krijgt het voor elkaar. Door bijtijds op veranderingen in te spelen, een flinke dosis creativiteit en ijzersterk doorzettingsvermogen. Oprichter Quinten Huigen vertelt hoe hij samen met zijn partners Eventfabriek open weet te houden én hoe hij met de splinternieuwe band Friday zelfs in Corona-tijd een platencontract en een Radio 2 Top Song wist te scoren.

Eventfabriek is een evenementenbureau geboren uit de liefde voor muziek en entertainment. Oprichters Quinten Huigen en Koen Brouwer zijn rasechte ondernemers en hebben al een indrukwekkende lijst projecten op hun naam staan. “Wij maakten al tijden samen muziek en onderweg naar de vele optredens werkten we steeds weer nieuwe plannen uit. Wij waren altijd aan het ondernemen, maar op een gegeven moment besloten we niet ieder gek idee meer uit te voeren en ons te focussen.” Zo ontstond in 2012 Eventfabriek en vorig jaar richten de mannen hun eigen band Friday op.

Voorop in online

Oorspronkelijk lag de nadruk voor Eventfabriek op fysieke evenementen. Dit waren grote events waarvoor zij de gehele logistiek regelden, van vrachtwagens vol met technische hulpmiddelen tot het licht en geluid bij het event zelf.

Daarnaast deed Eventfabriek ook veel online. Al voor de Corona-crisis verzorgden zij online events en televisieproducties. Quinten: “Wij hebben hierin eigenlijk altijd al vooropgelopen. Daarom was het toen de hele branche op slot ging, voor ons makkelijker om te schakelen naar online. En daarom is het grootste deel van het team van Eventfabriek momenteel nog aan het werk.”

Drukke kerst

Met de kerst hadden ze het zelfs druk. Voor een groot sales event werd een realistische showroom ingericht waarin bezoekers virtueel vragen konden stellen aan de verkopers. En voor bedrijven die voor hun medewerkers niet de zoveelste chaotische Zoom-call wilden aanbieden, verzorgde Eventfabriek bijzondere online events. Zo richtte ze voor een opdrachtgever een heuse feestzaal in, compleet met break-out rooms en tafels waar collega’s elkaar virtueel konden ontmoeten.

“De mogelijkheden zijn legio. Je kunt tegenwoordig zo veel online. Wij zijn zelfs bezig met projecten waarbij hele online festivals worden ontworpen waar teams met behulp van virtual reality brillen elkaar kunnen ontmoeten en samen feest kunnen vieren.”, zegt Quinten. “En we hebben net een compleet ingerichte studio ontworpen, á la Jinek met acht camera’s. Hier willen we iedere dag gaan uitzenden.”

Eerste single

Eventfabriek is niet het enige project van Quinten en Koen. Op 6 maart, dus vlak voor de eerste lockdown, presenteerden zij met hun band Friday een eerste single 21. “Perfect timing natuurlijk,” lacht Quinten. “We moesten sowieso alles al zelf doen, de promotie was nog niet echt op gang gekomen, we hadden geen label en toen ging alles ook nog eens dicht zodat we niet konden optreden.” Het bleek allemaal niet uit te maken. Radio 2 bombardeerde de eerste single tot “Top Song” en al snel werd de band benaderd door Warner Music, een van de grootste platenlabels ter wereld. Quinten: “Momenteel hebben we een platencontract, komt onze tweede single vandaag uit en we hopen natuurlijk weer snel te mogen optreden.”

Verademing in een verouderde branche

Ook in de entertainment business is het belangrijk om de administratie goed op orde te hebben. Daarom werd vorig jaar besloten om op zoek te gaan naar een boekhouder die beter bij deze tijd en het dynamische duo paste. “We waren niet meer tevreden over onze boekhouder. Jaarrekeningen die pas na de zomer werden geleverd, totaal onoverzichtelijke prijzen en altijd onverwachte kosten. We waren het wel zat en gingen op zoek naar iets radicaal anders. We kwamen van Exact en wilden overstappen naar het softwarepakket Yuki. We zijn toen gaan zoeken naar boekhoudkantoren die met dat pakket werken.”

Zo kwam Eventfabriek uit bij Entrpnr. “Een uitzondering in een toch wel wat verouderde branche”, zegt Quinten. “Het was vanaf het begin prettig en snel schakelen. We hebben het meteen maar goed aangepakt, want zeker met softwarepakketten wil je niet te vaak switchen. En hoewel we net aan boord zijn, voelt het goed. Duidelijke afspraken over wanneer je wat kunt verwachten. Een echte verademing want je privéleven hangt toch nauw samen met je zakelijk leven. Uiteindelijk zit je toch zelf bij de bank en dan wil je de stukken op orde hebben en begrijpen. Dan is het fijn om er op te kunnen rekenen dat afspraak echt afspraak is.

De nieuwe single van Friday “All my life” is vanaf vandaag te beluisteren op onder andere Spotify, en je kunt Friday volgen op @abandcalledfriday op Instagram. Voor meer informatie over de evenementen van Eventfabriek kun je contact opnemen met quinten@eventfabriek.nl.

Meer berichten

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Offerte aanvragen

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op