Entrpnr Corona

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wat gebeurt er allemaal?
Net als iedereen hebben wij bij Entrpnr de afgelopen dagen met verbazing staan kijken wat er allemaal gebeurd ten aanzien van het Covid-19 (Corona) virus. Het lijkt of we in een slechte film terecht zijn gekomen.

Uit de toespraak van Premier Rutte gisterenavond kunnen we opmaken dat dit ook nog wel even zal gaan duren. Voor iedere ondernemer dus tijd om in actie te komen!

En bij Entpnr?
Als boekhoudkantoor én specialist in de ondersteuning van ondernemers met een financiële uitdagingen staat de telefoon bij ons roodgloeiend en lopen de mailboxen over. Inmiddels hebben zich meer dan 1.000 ondernemers en ondernemingen zich bij ons gemeld.

Het aantal medewerkers met griep valt op dit moment mee en uit veiligheidsoverwegingen werkt iets meer dan de helft van onze medewerkers vanuit huis.

Als boekhoudkantoor én specialist in de ondersteuning van ondernemers met een financiële uitdagingen staat de telefoon bij ons roodgloeiend en lopen de mailboxen over. Inmiddels hebben zich meer dan 1.000 ondernemers en ondernemingen zich bij ons gemeld.

Het aantal medewerkers met griep valt op dit moment mee en uit veiligheidsoverwegingen werkt iets meer dan de helft van onze medewerkers vanuit huis.

Arbeidstijdverkorting
Wanneer u personeel in loondienst heeft, dan kunt u arbeidstijdverkorting aanvragen.
U moet hier een vergunning voor aanvragen bij het UWV. In de praktijk zal dit erop neer komen dat u een vergoeding ontvangt voor (een gedeelte van) uw loonsom.

Let op: In formele zin heeft u alleen recht op Arbeidstijdverkorting wanneer u geen werk meer heeft voor uw medewerkers. Als u WEL werk heeft, maar vanwege het uitblijven van betalingen ontstaat er een acuut liquiditeitsprobleem heeft u GEEN recht op arbeidstijdverkorting. Wanneer u Arbeidstijdverkorting aanvraagt dient u uw medewerkers ook naar huis te sturen.

De officiële doorlooptijd is zes weken, echter melden diverse media vandaag al dat de wachttijden oplopen en de website van het UWV zelfs verschillende malen overbelast is geweest.

U kunt Arbeidstijdverkorting aanvragen via deze link:

Wanneer u ondersteuning zoekt bij het aanvragen van arbeidstijdverkorting zijn wij u uiteraard graag van dienst.

In de media verwijzen veel partijen naar de mogelijkheden omtrent BBZ (Besluit Bijstand Zelfstandigen).  Dit is wellicht een mogelijkheid; maar staart u zich hier (op dit moment) niet blind op.

Entrpnr heeft veel ervaring in de begeleiding van BBZ trajecten, maar dit is (onder de huidige regelgeving) geen “easy money”. Al vóór de Corona-crisis is de doorlooptijd voor een BBZ-aanvraag 8 tot 16 weken.

Daarnaast valt deze regeling onder de bijstandswet. Dit betekent dat bij de beoordeling van een BBZ-krediet (nogmaals; onder de huidige regelgeving) er bijvoorbeeld ook gekeken wordt naar vermogen. Oftewel; heeft u -bijvoorbeeld- een koopwoning met overwaarde of een partner met een normaal inkomen dan komt u nu niet in aanmerking voor een BBZ-krediet.

Nu is het de verwachting dat de overheid vandaag met een nieuw pakket aan oplossingen zal komen om ondernemers bij te staan. Het is de verwachting dat een verruiming van de toelatingseisen m.b.t. het BBZ onder dit nieuwe pakket maatregelen zal gaan vallen.

Wij willen op voorhand de verwachtingen vast proberen te temperen. Het is een utopie om te denken dat de overheid ondernemers “op de blauwe ogen” geld zal gaan geven. Experts die wij hebben gesproken verwachten dat de overheid waarschijnlijk met een kredietoplossing zal komen. Oftewel ze gaan u een lening aanbieden.

Omdat een lening moet worden terugbetaald zal er een toetsing moeten plaatsvinden over de draagkracht en uw terugbetalingscapaciteit. Daarnaast zal het leenbedrag in verhouding moeten staan met uw omzet en kosten structuur.

Daarnaast is het onze verwachting dat u voor de beoordeling van een kredietaanvraag zal moeten beschikken over een kloppende boekhouding en/of een verklaring van een accountant of boekhoudkantoor waaruit blijkt dat de genoemde cijfers correct zijn.

Ondanks dat u op dit moment -wellicht- niet in aanmerking komt voor een BBZ-krediet is het goed mogelijk dat u onder een nieuw pakket maatregelen hier wel voor in aanmerking zou kunnen komen. Ons advies aan u is dan ook om alvast voorbereidende maatregelen te nemen. De voornaamste zal zijn om uw boekhouding in orde te maken en uw boekhouder vast de nodige informatie te laten produceren.

Bestaande cliënten van Entrpnr zijn of worden gisteren, vandaag of morgen gebeld door hun vaste contactpersoon om dit te bespreken. Bent u geen cliënt van Entrpnr, maar heeft u wel behoefte aan ondersteuning, neemt u dan direct contact met ons op. Wij gaan u zo goed als mogelijk van dienst te zijn.

U kunt uitstel ontvangen voor het betalen van uw zakelijke belastingen waaronder loonbelasting en omzetbelasting (BTW).

Het is van harte aan te bevelen om dit z.s.m. te doen. Dit verzoek kan echter alleen gedaan worden door een onafhankelijke derde (boekhouder, accountant etc.).

Entrpnr kan dit voor u verzorgen. Ook wanneer u op dit moment nog geen klant bent bij Entrpnr.

Wanneer u onderstaand formulier invult, dan nemen wij z.s.m. contact met u op om e.e.a. voor u te organiseren.

Naast de aangekondigde overheidsmaatregelen is het verstandig om andere financieringsmogelijkheden te onderzoeken en in kaart te brengen.

Hiervoor heeft Entrpnr een Quickscan ontwikkeld. Met deze Quickscan kunnen wij vaststellen waar u op dit moment voor in aanmerking zou komen en registreren wij uw situatie en zullen wij deze continu toetsen aan nieuwe mogelijkheden vanuit de overheid, maar ook vanuit derden.

U kunt hierbij denken aan Qredits (Entrpnr is officieel intermediair van Qredits), het verhogen van uw hypotheek, het aanvragen van consumptief krediet of crowdfunding.

Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, neemt u dan direct contact met ons op voor het aanvragen van een Quickscan.

Meer berichten

BBZ Update 1 – Nieuwe voorwaarden

Entrpnr doet haar best om u op dag basis geïnformeerd te houden met al het Corona-nieuws dat relevant is voor ondernemers. Op

Wat goed dat je een BTW alert wilt ontvangen. Nooit meer te laat met je belastingaangifte  en bovendien krijg je gratis tips!