Contactopnemen

Onze specialisten staan voor je klaar.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Salarisadministratie

MEER DAN EEN LOONSTROOK EN DE SALARISBETALING

De salarisadministratie gaat over de betaling van salarissen aan de medewerkers van jouw bedrijf. Als jij een ondernemer bent met personeel, dan ben je naar de Belastingdienst toe verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Bij het doen van de salarisadministratie komt echter nogal wat kennis en papierwerk kijken.  

Efficiënte salarisadministratie met Nmbrs

Entrpnr verzorgt de salarisadministratie met het uitgebreide pakket van Nmbrs. Met Nmbrs is de salarisadministratie eenvoudig en efficiënt in te richten. Je ontvangt tijdig de digitale salarisstroken en ook de aangiften loonbelasting worden direct door ons verzorgd. Hiermee bieden wij jou als ondernemer een hoop voordeel.  

En met Nmbrs kunnen we veel meer. Om te beginnen koppelen we de salarisadministratie direct aan de slimme Yuki software waardoor je salarisadministratie direct, goed en volledig in je boekhouding verwerkt is. 

Meteen aan de slag? Neem nu direct contact op en we bekijken samen hoe we jouw salarisadministratie zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren. Eerst meer weten? Lees dan verder.

Wat is salarisadministratie? 

Als je als ondernemer personeel in dienst hebt, moet je die mensen betalen. De salarisadministratie gaat over die betaling van salarissen aan medewerkers van jouw bedrijf. Ook moet je voor het hebben van personeel de belastingdienst betalen. 

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de salarisadministratie? 

Salarisadministratie is meer dan loon uitbetalen en een loonstrookje uitgeven. Zo moet je ook aan de volgende zaken denken: 

  • Bepalen van het netto bedrag dat je aan je werknemers moet overmaken; 
  • Bepalen van en het inhouden van de loonheffingen die afgedragen moeten worden aan de belastingdienst; 
  • Zorgen dat iedereen op tijd een loonstrookje ontvangt; 
  • Op tijd loonaangifte doen en het juiste bedrag betalen; 
  • Op de hoogte blijven en rekening houden met eventuele pensioen- en CAO regels. 

Waarom is (goede) salarisadministratie belangrijk? 

Voor veel ondernemingen zijn de salarissen een grote maandelijkse uitgave. Daarom is het erg belangrijk dat de berekening van die salarissen goed gebeurt. Bij het doen van salarisadministratie komen veel formulieren en ander papierwerk kijken. Brieven van de belastingdienst bijvoorbeeld. 

Maar denk vooral ook aan je werknemers zelf. Voor jouw onderneming vormen zij de basis waarop het bedrijf draait. Het is daarom belangrijk dat de beloning die zij hiervoor ontvangen, goed geregeld is. 

De voordelen van salarisadministratie met een salarissoftwarepakket. 

Met een salarissoftwarepakket verklein je het risico op fouten aanzienlijk en houd je de loonadministratie zelf in beheer. Je kunt een programma installeren op je computer of in de cloud gebruikten. Het voordeel van de cloud is dat je administratie altijd en overal beschikbaar is. 

De software neemt wettelijke aanpassingen automatisch mee en berekent bijvoorbeeld automatisch de loonheffing. Een salarissysteem waarschuwt jou als het tijd is om contracten te verlengen en ook de verlof- en ziekteregistratie is makkelijk en snel in te zien. 

De selectie van zo’n softwareprogramma is niet eenvoudig. Bedenk van te voren goed welke van al die verschillende programma’s het beste bij uw administratie past. Let ook op de kosten. Sommige pakketten hebben prijzige licenties. Vaak is het voordeliger om alles in z’n geheel uit te besteden, in plaats van te investeren in een duur programma en dan nog steeds alles zelf bij te moeten houden. 

En tot slot is ook het hebben van een salarissoftwaresysteem niet zaligmakend. Je moet je nog steeds kennis van boekhouden en belastingen hebben, op de hoogte blijven van recente wet- en regelgeving en het duurt even voordat je een systeem onder controle hebt. Het ontbreken van kennis kan jou geld kosten, bijvoorbeeld doordat je subsidies over het hoofd hebt gezien. 

De salarisadministratie uitbesteden 

Als je opziet tegen alle het papierwerk dat er bij komt kijken en als je geen vertrouwen hebt in jouw softwarekennis, dan is het uitbesteden van de salarisadministratie de beste optie. 

Als je de salarisadministratie uitbesteedt aan Entrpnr dan zorgen wij voor de administratie, loonstroken, jaaropgaven en de loonbelastingaangifte. Als je dat wilt, kunnen we je ook helpen bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten. Uitbesteden bespaart verreweg de meeste tijd. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de wisseling en uren van jouw personeel bij te houden en door te geven. 

Salarisadministratie door Entrpnr.  

Voor de salarisadministratie gebruiken wij het uitgebreide pakket Nmbrs. Hierin kunnen de jouw salarisadministratie volledig op maat inrichten, digitale loonstroken uitgeven en aangiften loonbelasting doen.  

Maar er is nog véél meer mogelijk. Zo kunnen ook alle HR-taken vanuit dit pakket goed worden gevolgd. Jouw medewerkers ontvangen een eigen app waar direct alle HR informatie in terug te vinden is zoals de arbeidsovereenkomst, vakantiedagen, ziekteverzuim, salarisstroken etc. 

Jouw salarisadministratie wordt goed en nauwkeurig uitgevoerd in één overzichtelijk portaal. 

Offerte aanvragen

CONTACT MET ENTRPNR? WIJ ZITTEN VOOR JE KLAAR: 085 0646 800

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 085 0646 800

Niet zomaar een boekhouder…

Entrpnr Group B.V ©

Correspondence

Entrpnr Offices

Boekhouding

Entrpnr richt de administratie compleet in en beheert deze voor je. Alles van a tot z geregeld.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Gevonden worden? Meer leads genereren?

Legal

De juristen van Entrpnr Legal nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies,

Asian markets

We kijken verder dan de Nederlandse markt. Entrpnr Asian Markets helpt je daarbij

Tarieven

Duidelijke maandtarieven voor onze dienstverlening

Onze specialisten staan voor je klaar op werkdagen van 09:00 tot 22:00

Stuur een chat

VideoCall inplannen

Stuur een Email

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen