Gemakkelijk boekhouden met Yuki 

Flexibel boekhouden

Iedere ondernemer moet zijn of haar boekhouding doen, maar hoe en met welk boekhoudprogramma mag je zelf kiezen. Slimme ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een professioneel boekhoudkantoor. Zo besparen zij tijd en in de meeste gevallen geld, en hebben zij hun handen vrij om zich te concentreren op hun onderneming.

Entrpnr werkt met het boekhoudprogramma Yuki

Wij helpen zzp’ers, eenmanszaken en mkb’ers om hun boekhouding zo veel mogelijk te automatiseren. Zo hebben zij overal en altijd inzicht in de data die zij nodig hebben om te ondernemen. We doen dat met het uiterst gebruiksvriendelijke en flexibele boekhoudsysteem Yuki. Samen met jou richten we je boekhouding helemaal perfect in. Zo kunnen de kosten omlaag en kun jij je richten op het laten groeien van je onderneming.

Welk boekhoudprogramma kies jij? 

Als ondernemer kun je kiezen uit verschillende manieren om je boekhouding te doen. Je kunt er voor kiezen om de boekhouding helemaal zelf te doen of om je boekhouding uit te besteden aan een externe boekhouder.

Boekhouding zelf doen

Ook als je besluit de boekhouding zelf te doen, valt er nog iets te kiezen. Voor een van de vele boekhoudprogramma’s bijvoorbeeld. Want hoewel er nog steeds mensen zijn die hun boekhouding in Excel doen, zullen de meeste ondernemers kiezen voor boekhoudsoftware om hun administratie op orde te houden. Maar welke boekhoudingssoftware kies je dan? Waar moet je op letten? En is het ook belangrijk om te kijken naar het boekhoudprogramma waar de boekhouder van jouw keuze mee werkt? Wij zetten een en ander op een rijtje

Boekhouden zonder boekhoudsoftware

Als je geen gebruik wilt maken van een boekhoudprogramma, kun je ervoor kiezen om je boekhouding bij te houden in Excel. Hierin kun je je inkomsten en uitgaven bijhouden en aanpassen. Als je de bestanden opslaat in de Cloud, heb je deze ook overal tot je beschikking. Boekhouden in Excel dat je waarschijnlijk als onderdeel van je Microsoft pakket toch al op je computer hebt staan, is een van de goedkoopste manieren om je administratie bij te houden. Groot nadeel is echter dat je alle gegevens handmatig moet invoeren. Dat kost veel tijd en de kans dat je een fout maakt, is groot. Daarnaast zijn de functionaliteiten van Excel zeer beperkt: zo kun je bijvoorbeeld geen uitstaande facturen monitoren.

(Online) boekhoudsoftware gebruiken 

Om tijd te besparen en fouten te vermijden, gebeurt bijna iedere boekhouding tegenwoordig automatisch en de meeste boekhoudprogramma’s werken online. Het aanbod aan boekhoudsoftware en boekhoudmodules is zo groot dat er voor iedere onderneming wel een geschikt pakket bijzit. Boekhoudsoftware maakt boekhouden voor ondernemers makkelijker, terwijl je toch zelf volledig de controle en het financiële inzicht houdt.

Hoe werkt een boekhoudprogramma

De meeste online boekhoudprogramma’s betaal je via een abonnement. Jouw boekhouding staat dan in de Cloud en zo kun je via je computer, laptop en telefoon altijd bij je gegevens. Met een online boekhoudprogramma’s maak je snel en gemakkelijk facturen en het programma houdt automatisch bij of facturen nog open staan of al betaald zijn.  

Ook het verzorgen van de btw-aangiften is veel makkelijker met boekhoudsoftware. Betalen doe je snel en automatisch via iDEAL of een ander betalingssysteem.  

Maar let ook hier op. Ook als je een boekhoudsysteem gebruikt moet je zelf de discipline kunnen opbrengen om regelmatig de boekhouding bij te werken. Wel is het zo dat je bij de meeste systemen, alerts kunt instellen om jou aan bepaalde gebeurtenissen te herinneren.   

Kiezen uit de boekhoudprogramma’s 

Waar je bij de keuze voor boekhoudsoftware op moet letten, hangt af van je situatie en je eigen wensen. Let in ieder geval op zaken als gebruiksvriendelijkheid en de beschikbaarheid van een app. Een boekhoud app is bijvoorbeeld heel handig om heel simpel foto’s van bonnen en inkomende facturen te maken die je direct kunt invoeren in het boekhoudsysteem. Ook handig is dat je bij sommige boekhoudpakketten kunt communiceren via Whatsapp en met een Chatbot.

Functies

Gratis en vrijblijvend
een demo aanvragen?

Boekhouding

Entrpnr richt jouw administratie compleet en volledig op maat in. Je boekhouding wordt dagelijks verwerkt.

Factoring

Liquiditeit is de belangrijkste voorwaarde voor de groei van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk betaald wordt.

Marketing

Wil je jouw merk versterken? Meer leads genereren? Wij maken jouw bedrijf zichtbaar en helpen je gevonden worden.

Juridisch advies

Onze juristen nemen al je juridische zorgen uit handen, leveren praktisch advies, begeleiden je zorgvuldig en procederen als dat nodig is.

Asian Markets

Dé partner voor bedrijven die actief zijn op de Aziatische markt of voor Aziatische ondernemers die een bedrijf hebben in Nederland.

Tarieven

Bij ons geen valse vanaf prijzen of misleidende tarieven. Wij hebben een passend pakket voor ieder budget. Vraag jouw offerte aan.

Gratis advies?
Neem nu contact op

Offerte aanvragen