fbpx

Transportbedrijf: “Dertig duizend euro cadeau”

Annelore van der Lint

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Klantencase Transportbedrijf Rebel Transport

Ondernemer Gerben Hack Rebel heeft sinds 2011 een internationaal transportbedrijf met vier vrachtwagens. Binnenkort schaalt hij op naar zes wagens. De zaken gaan ondanks de Corona-crisis voorspoedig, maar dat was niet altijd zo.

In 2018 kwam de onderneming na de ongelukkige financiële afhandeling van een ernstig ongeluk in zwaar weer terecht. Het feit dat zijn boekhouding niet op orde was, maakte de zaken er niet beter op. Hij besloot het anders aan te pakken en klopte aan bij Entrpnr.

Meteen een klik

“Het klikte al in het eerste gesprek.” vertelt Gerben. “Ik kon mijn verhaal uitleggen en werd meteen gerustgesteld. Ik dacht dat het doek zou vallen voor mijn bedrijf, maar “moeder de gans” zoals mijn Entrpnr boekhoudster Loes zich achteraf zou noemen, wees mij op wat we allemaal al bereikt hadden en begon direct aan een plan van aanpak. En dat plan werkt tot op de dag van vandaag perfect!”

Gerben’s vroegere accountants werkten nog op de oude manier. Eerst alle afschriften verzamelen in een mapje, eens in de zoveel tijd alles tegelijk invoeren en verder nergens meer naar omkijken. Bij Entrpnr gaat dat anders. De hele administratie is digitaal en real-time. Allereerst werd er voor het transportbedrijf een goede administratie samengesteld. Daarna werd telefonisch de hele administratie met Gerben doorgelopen en het systeem haarfijn uitgelegd.

Gerben: “Ik ben heel goed in het transporteren van dingen en niet zo goed in boekhouding, maar zoals mijn boekhouding nu is ingericht, kan mijn dochtertje van 9 er zelfs mee overweg. Dat is was voor mij de eerste bevestiging dat het goed zat. Ik had eindelijk na lange tijd weer een duidelijk overzicht van mijn administratie.”

Weg met die kostbare rekening-courant

De dienstverlening voor Rebel Transport hield niet op bij alleen boekhouden. Toen de administratie aan Entrpnr was overgedragen, vielen een aantal dingen op. Zo ontdekte de boekhouders van Entrpnr bijvoorbeeld dat er een rekening-courant bij Florijn was geopend om de pieken en dalen een beetje op te vangen. Maar nadat de administratie grondig was doorgelicht, bleek dat dit onevenredig hoge kosten en rente met zich meebracht.

Gerben: “Bjorn, mijn financieel adviseur bij Entrpnr zei; “Gerben, je kunt best wat minder eten, maar je moet echt zorgen dat je dit zo snel mogelijk aflost.” Hij wees mij op de mogelijkheid van factoring en bracht mij in contact met Factorinck. Deze factor-maatschappij nam mijn facturen over, betaalde de factuurbedragen direct aan mij en dat allemaal zonder dat mijn klanten er ook maar iets van merkten. Door hun factoring-oplossing kon ik de Florijn rekening afbetalen. Zonder geld te hoeven lenen, maar gewoon door de debiteuren naar voren te halen.”

Een besparing van €30.000

Iets anders wat uit de administratie naar voren kwam, had betrekking op de brandstof. Gerben: “Ik was er heilig van overtuigd dat ik voor mijn transportbedrijf een goede deal had met de brandstofleverancier en ik dacht zowel in binnen- als buitenland redelijk goedkoop te tanken. Maar Bjorn rekende de zaken net wat verder door en kwam tot de conclusie dat het beter kon. Hij had uit zichzelf al een paar offertes opgevraagd  waarbij ik zelfs nog meer voordelen kreeg.

Uiteindelijk berekende hij dat als wij een klein stukje zouden omrijden om ergens anders te tanken, we op jaarbasis een besparing konden doen van €30.000,-. Ze zeggen wel eens dat je een boekhouder terugverdient. In ons geval kregen we daar ook nog eens €30.000,- bij cadeau!”

De eerst web-klant

Ook over de commerciële kant van het bedrijf denkt Entrpnr met Gerben mee. “Ik ben een relatief klein transport bedrijf en eigenlijk helemaal niet actief bezig met het zoeken van klanten. Ik loop vaak toevallig tegen iemand aan. Dat is misschien niet altijd even effectief en Entrpnr raadde mij aan in ieder geval te zorgen dat het bedrijf zichtbaar is voor mogelijke klanten.

Zo kwam ik in contact met Rogere die na een kort intakegesprek voor mij een website heeft gebouwd. En nog voordat de site 100% af was, haalde ik er al mijn eerste klant mee binnen!

Tegenwoordig staat onze site bovenaan in Google: Rebel transport in Eindhoven. Nu laten we ook online zien wie we zijn. Een jong transport bedrijf dat alles kan vervoeren. Maakt niet uit waarheen. We zeggen nergens nee tegen, doen wat we afspreken en de klant heeft er verder geen omkijken meer naar.”

Partner aan je zijde

“Je verwacht het niet direct van een boekhoudkantoor, maar Entrpnr heeft voor elke zakelijke dienst wel de juiste persoon. En niet omdat ze er veel geld aan willen verdienen maar omdat ze met je meedenken zodat mijn transportbedrijf kan groeien.

De samenwerking met Entrpnr is gewoon perfect. Ik kan me bijna geen Rebel Transport meer voorstellen zonder Entrpnr aan de zijlijn. Wanneer je belt, staan ze altijd voor je klaar en ze kennen je ook echt. Daarnaast zijn ze ook gewoon eerlijk. Zeggen duidelijk waar het op staat: dit kun je wel, dit kun je niet. Dit zouden we wel doen en dit niet. Je hebt werkelijk een partner aan je zijde die adviseert.”

Meer berichten

Personeelsdossier

Het aanleggen van een personeelsdossier

Fijn! Je hebt de geschikte kandidaat aangenomen. Gefeliciteerd. Maar daarmee begint het pas. Als werkgever ben je wettelijk verplicht een personeelsdossier op

BLOG Factorinck

Loop geen betalingen mis

Voorkom verjaring van een vordering Gastblog van Mark van Dijk, Managing Partner bij Factorinck Veel zelfstandig ondernemers beheren hun eigen financiën. Maar

Je kent ons van

De afgelopen tijd waren we onder andere te lezen in

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We sturen geen spam dat beloven we.

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar! Tel: 088 374 9249

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 088 374 9249

Niet zomaar een online boekhouder voor het MKB. Boekhoudkantoor met kantoren in Zeewolde en Rotterdam

Entrpnr Group B.V ©

Entrpnr Offices

Correspondence

Snel naar

Contact

Wat goed dat je een BTW alert wilt ontvangen. Nooit meer te laat met je belastingaangifte  en bovendien krijg je gratis tips!

×

Hallo!

Op dit moment zitten de volgende medewerkers voor u klaar om te chatten via WhatsApp. Of stuur een e-mail naar support@entrpnr.nl

× Hoe kan ik u helpen?