fbpx

Het verplichte basiscontract arbodienstverlening

Kate Hoelas

DELEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Weet waar je op moet letten!

Gefeliciteerd! Jouw onderneming groeit en je kunt het alleen niet meer af. Je neemt personeel aan en als het goed gaat, groeit het team. Bij het aannemen van personeel komen echter wel wat zaken kijken. Zo moet je bijvoorbeeld een personeelsdossier opstellen, is het belangrijk dat je de salarisadministratie op orde hebt en moet je rekening houden met de Wet Verbetering Poortwachter. Wat je ook moet doen, is een basiscontract arbodienstverlening af sluiten met een arbodienstverlener. In deze blog vertelt Kate Dinée -Hoelas, onze HR-expert op het Entrpnr kantoor in Zeewolde, waar je dan op moet letten.

Het basiscontract arbodienstverlening is een schriftelijke overeenkomst tussen arbodienstverleners en werkgevers over het te voeren arbobeleid. In dit contract worden de rechten en plichten van werkgever, medewerkers en bedrijfsarts vermeld en dient onder andere ter ondersteuning bij verzuimbegeleiding, arbeidsomstandigheden en re- integratiebegeleiding.

De inspectiedienst van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) controleert of ondernemingen zich aan deze verplichting houden. Heb je geen contract afgesloten, dan loop je kans op forse boetes uitgeschreven.

Zelf doen of uitbesteden

Ga daarom op zoek naar een arbodienst die past bij de specifieke behoeftes van jouw organisatie. Bedenk daarbij wat je wel en niet uit handen wilt geven of zelf wilt blijven doen. Wil je regelmatig sparren met een arbodienst of vind je sporadisch contact als het echt nodig is wel genoeg?

Weten waar je nog meer op moet letten? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Meer berichten

Personeelsdossier

Het aanleggen van een personeelsdossier

Fijn! Je hebt de geschikte kandidaat aangenomen. Gefeliciteerd. Maar daarmee begint het pas. Als werkgever ben je wettelijk verplicht een personeelsdossier op

BLOG Factorinck

Loop geen betalingen mis

Voorkom verjaring van een vordering Gastblog van Mark van Dijk, Managing Partner bij Factorinck Veel zelfstandig ondernemers beheren hun eigen financiën. Maar

Je kent ons van

De afgelopen tijd waren we onder andere te lezen in

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We sturen geen spam dat beloven we.

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar! Tel: 088 374 9249

CONTACT MET ENTRPNR? Wij zitten voor je klaar!
Tel: 088 374 9249

Niet zomaar een online boekhouder voor het MKB. Boekhoudkantoor met kantoren in Zeewolde en Rotterdam

Entrpnr Group B.V ©

Entrpnr Offices

Correspondence

Snel naar

Contact

Wat goed dat je een BTW alert wilt ontvangen. Nooit meer te laat met je belastingaangifte  en bovendien krijg je gratis tips!